Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Sirgalių blogas. Sirgaliai laisvu laiku grožisi Vroclavu

Šią dieną paskyrėme ekskursijai po miesto senamiestį. Miestas labai senas (senesnis už Vilnių), labai grazus ir turi įspūdingą istoriją.
Vroclovas
Vroclavas / 15min.lt skaitytojo Pauliaus nuotr.
Temos: 1 Grožis

Lenkijai miestas atiteko 1945 metais, iki tol daug laiko jis priklausė vokiečiams, tad ir miesto stilius labai vokiškas.

15min.lt skaitytojo Pauliaus nuotr./Vroclavas
15min.lt skaitytojo Pauliaus nuotr./Vroclavas

Įdomus miesto atributas yra maži metaliniai nykštukai. Jų gali rasti bemaž visame mieste ir jie vis kitokie. Tai buvo tarsi savotiška atrakcija surasti jų mieste kuo daugiau.

Yra didelis botanikos sodas, gausu didelių muziejų, bažnyčių su labai aukštais bokštais, į kuriuos siūloma pasikelti turistams. Į Katedros bokštą pasikėlėme ir mes. Už sumokėtus 5 zlotus liftu pakilome į Katedros bokštą ir mums atsivėrė visas miestas. Puikiai matėsi kanalų apsuptas senamiestis bei atskirose salelėse esančios bažnyčios. Miestas didesnis nei mes manėm...

Pagal gyventojų skaičių Vroclavas 4 pagal dydį Lenkijos miestas (640 000 gyventojų). Tiek apie miestą.

Džiugu buvo matyti ir daug lietuvių sirgalių besidomėjusių ne tik krepšiniu ir lietuvišku alimi, bet ir miesto įžymybėmis.

Beje, šiandien rinktinės fanų nuotaikos vėl geros. Jie vėl dainuoja ir tiki komandos pergalėmis. Mes taip pat tuo tikim ir po mažumėlę ruošiamės link arenos besąlygiškai palaikyti saviškių!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius