-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 03

Motiejūnas: negaliu be kamuolio (video)

Naujienų portalo 15min.lt ir dienraščio „15min“ redakcijoje viešėjusio jaunojo krepšininko Donato Motiejūno nejaudina pasiūlymai iš užsienio klubų. „Pirmiausia reikia subręsti ir pašalinti trūkumus“, – įsitikinęs vidurio puolėjas.
D.Motiejūnas pirmąkart per rungtynes kamuolį iš viršaus įkrovė būdamas keturiolikos.
D.Motiejūnas pirmąkart per rungtynes kamuolį iš viršaus įkrovė būdamas keturiolikos. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Naujienų portalo 15min.lt ir dienraščio 15min geriausiai šiais metais pasirodžiusio ir daugiausia vilčių suteikusio perspektyvaus Lietuvos sportininko rinkimuose „Metų viltis 2008“ antrą vietą laimėjęs aštuoniolikmetis Kauno „Aisčių“ vidurio puolėjas nenuliūdo, kad netapo nugalėtoju. „Turėsiu labiau pasistengti“, – juokėsi jis.

Šiais metais vidurinę mokyklą baigiantis ir verslo vadybos specialybę Vytauto Didžiojo universitete studijuoti ketinantis 214 cm ūgio vaikinas atskleidė, kad jo karjeros kelią atidžiai prižiūri tėtis. 196 cm Vidmantas Motiejūnas jaunystėje žaidė futbolą ir buvo perspektyvus vartininkas.

„Manęs klausia, iš kur tas noras žaisti, bet aš negaliu be kamuolio, – 15min.lt pasakojo D.Motiejūnas. – Man treniruotės – ne kančia. Pasėdžiu namie, net jeigu pavargęs, griebiu kamuolį ir einu pamėtyti į krepšį.“

Interviu (video) su D.Motiejūnu

Kai vertinti praėjusį sezoną?
Debiutas Eurolygoje su „Žalgiriu“ – nekoks. Buvau pervertintas ir nepasirengęs. Įmetė mane kaip į ugnį. Supratau, kad dar nesu to kalibro žaidėjas, todėl šį sezoną pasirinkau Kauno „Aisčių“ komandą, kad kuo subręsčiau kaip žaidėjas ir pašalinčiau trūkumus.

O vasara su dviem jaunimo rinktinėmis?
Net sapnuose nesitikėjau tokio dalyko – laimėjau du Europos čempionatų sidabro medalius. Tai buvo fantastika. Po pirmų dvejų metų šalies rinktinėje esu užėmęs 11 ir 4 vietas. Maniau, bent vieną medalį būtų gerai, o čia su vienmečiais – medalis ir naudingiausiojo titulas. Tikėjausi aukso su vyresniais, bet kai suvoki, ką laimėjai, tai labai didelis pasiekimas. Nieko panašaus neturėjau, tai vertingiausi mano titulai.

Esi pastebimas ir Lietuvos krepšinio lygoje...
Komandos draugų padedamas buvau išrinktas LKL pirmo rato naudingiausiu žaidėju, tai skatina eiti į priekį, norisi su kiekviena diena būti geresniam. O dar laimėjau rinkimus į LKL „Žvaigždžių dienos“ rungtynes. Iki šiol esu dalyvavęs tik Moksleivių krepšinio lygos žvaigždžių rungtynėse...

Eriko Ovčarenkos/15min nuotr./D.Motiejūnas praeitą vasarą dukart tapo Europos vicečempionu.
Eriko Ovčarenkos/15min nuotr./D.Motiejūnas praeitą vasarą dukart tapo Europos vicečempionu.

Kokios mintys apie ateitį? Krepšinio agentai nuolat mina namų slenkstį?
Man asmeniškai niekas nieko nesiūlo. Pasiūlymus gauna agentas, šis įgaliotas sakyti tėvams, o tėvai nėra įgalioti sakyti man. Gal nesako paprasčiausiai ir dėl to, kad neužriesčiau nosies. Šiuo metu reikia baigti sezoną. Kažkur lėkti į užsienį, net ir garsų klubą, tikrai nesirengiu. Vėliau žiūrėsiu, ar pavyks įstoti į Vytauto Didžiojo universitetą. Jeigu pavyks, manau, kad žaisiu Lietuvoje.

Turi svajonę?
Būti geriausiam aikštelėje. Tiesa, kažkas sakė, kad už Michaelą Jordaną geresnių nebus, kad ir kokie geri būtų LeBronas Jamesas ar Dwayne'as Wade'as. Šiaip iš dabar žaidžiančiųjų labiausiai patinka Luiso Scola žaidimo stilius. Anksčiau, kai žaidė Vitorijos „Tau Ceramica“ ekipoje, sirgau, kad jis pelnytų kuo daugiau taškų, o „Žalgiris“ nugalėtų.

Kaip atėjai į krepšinį?
Nuo pirmos klasės krepšinį žaisti pradėjau. Čia tėčio buvo toks noras. Iš pradžių plaukimą lankiau. Išmokau plaukti, bet kai pasakė, kad plaukiko iš manęs nebus, pasukau į krepšinį. Patraukė per televiziją transliuojamos rungtynės – pradėjau klausinėti tėčio, kaip čia, kas ir kodėl. Nusivedė mane į rungtynes – tuomet didžiausia intriga buvo finalo kova tarp „Žalgirio“ ir „Atleto“. Užkabino.

Kai kurie draugai net ant suolelio pasilipę man iki peties.

Turi brolių ar seserų?
Aštuonmetę seserį. Tėtis sako, kad ją taip pat leis žaisti krepšinio, tuomet galėsime šeimos turnyruose dalyvauti. Visi klasės draugai  jai iki peties. Mano klasės nuotraukose ne kitaip – kai kurie draugai net ant suolelio pasilipę man iki peties.

Ūgis netrukdo buityje?
Visi pastebi, kai galva virš „Akropolio“ kyšo. Bet žiūri ne tiek į mane, kiek į tuos, kurie šalia eina. Ar dar augsiu? Gal po milimetrą. Šiaip vakare ūgis būna apie 211 cm, o ryte – apie 214 cm.

Su konkurso „Metų viltis 2008“ rezultatais galite susipažinti čia.

Konkurso „Metų viltis 2008“ nugalėtojui buvo įteikta rėmėjų įsteigta dovana – stilingas, kokybiškas sportinis laikrodis „Swatch“ ir firminiai 15min marškinėliai. Donatas padėkojo visiems savo gerbėjams ir redakcijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius