-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 02

Politikė tvorą išvertė promilėmis

Sekmadienį Palangoje žmonės lyg į ekskursiją traukė žiūrėti išverstos koncerno „Achemos grupė“ prezidento Bronislovo Lubio namo tvoros, kurią šeštadienio vakarą taranavo neblaivi Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja, Darbo partijos (DP) tarybos narė Daiva Paulauskienė.
Alkoholio matuoklis
Alkoholio matuoklis / Martyno Vidzbelio/Scanpix nuotr.

Šeštadienį apie 21 val. Palangoje, prie namo Vytauto gatvėje, praeiviai išvydo Holivudo scenarijaus vertą vaizdą: nuo „Dviejų brolių“ pusės dideliu greičiu lėkęs automobilis „Audi A6“ staiga metėsi į dešinę ir praskriejęs pro šalia gatvės augusią liepą, trenkėsi į betoninį tvoros pamatą. Nulaužęs metalinį stulpelį ir išvertęs tvorą automobilis lyg dalgiu „nupjovė“ tujas ir priekiu pasikabino ant eglės šakų – vos per kelis sprindžius nuo pastato sienos.

Garso būta tokio stipraus, kad iš aplinkinių namų išbėgo gyventojai. Pastate buvusi moteris sakė maniusi, kad įvyko sprogimas, o išpuolusi į kiemą buvo apstulbinta vaizdo. Atsitokėjusi iškart paskambino policijai.

Bosas neatsako...

Iš automobilio per augalų šakas išsiropštė apdujusi trijulė – visi sveiki ir žvitrūs. Avarijos kaltininkai elgėsi labai drąsiai, siūlė tartis geruoju ir dėl smulkmenos netrukdyti policijos.

Vairuotoja bandė švelninti padėtį sakydama, kad žino, kas pastate gyvena, ir ji tuoj pat norinti susisiekti su namo savininku dėl žalos atlyginimo. Tuo pat metu kažkam vis skambino telefonu, o paskui guodėsi, esą „Bosas neatsako“. Jos bendrakeleiviai, greta vairuotojos sėdėjusi šviesiaplaukė ir vyriškis, išėjusią iš namo moterį bandė suklaidinti meluodami, kad avariją sukėlė Seimo narė.

Garso būta tokio stipraus, kad iš aplinkinių namų išbėgo gyventojai. Pastate buvusi moteris sakė maniusi, kad įvyko sprogimas, o išpuolusi į kiemą buvo apstulbinta vaizdo. Atsitokėjusi iškart paskambino policijai.

Kai po minutės kitos pasirodė policijos automobilis, tamsiaplaukė automobilio vairuotoja pareigūnams pareiškė, kad tikrasis vairuotojas pabėgo iš įvykio vietos. Ji nenorėjo rodyti savo dokumentų, kol buvo sugėdyta nusikaltimą stebėjusių ir ją fotografavusių žmonių.

Kas vyko vėliau, policijos automobilyje, užfiksuota oficialioje Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato nusikaltimų statistikoje.

Bandė papirkti pareigūnus

„Šeštadienio vakarą Palangoje neblaivi prie vairo sulaikyta 1966 metais gimusi Klaipėdos gyventoja D.P. bandė papirkti atvykusius pareigūnus. Moteris, kuriai nustatyta 2,03 promilės alkoholio arba vidutinis girtumas, siūlė 50 litų ir 100 JAV dolerių kyšį. Po bandymo papirkti policininkus vairuotoja buvo apklausta ir paleista, o automobilis nugabentas į aikštelę Kretingoje.“

Pasak policijos budėtojo, už tokį Baudžiamojo kodekso 227 straipsnio 1 dalyje numatytą nusikaltimą gresia laisvės apribojimas iki 2 metų arba bauda, kurią nustato teismas.

Moteris, policijos apibūdinama inicialais D.P., liudytojų buvo atpažinta kaip verslininko, DP Klaipėdos skyriaus pirmininko ir buvusio Seimo nario Antano Boso dešinioji ranka, dar visai neseniai buvusi kandidatė DP rinkimų sąraše į Seimą. Prieš dvejus metus Daiva Paulauskienė Klaipėdos miesto tarybos buvo išrinkta savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja ir yra politinio pasitikėjimo pareigūnė.

Pavaldiniai ją apibūdina kaip itin reiklią kitiems viršininkę. Anksčiau D.Paulauskienė dirbo su A.Bosu siejamos bendrovės „Suskystintos dujos“ Klaipėdos filialo vadove. Prieš tai, kai 2004 metais Vakarų Lietuvos finansų ir pramonės korporacijos prezidentas A.Bosas buvo išrinktas į Seimą, kelerius metus korporacijos administratorės pareigas ėjusi moteris palypėjo karjeros laiptais – tapo vykdomąja direktore.

Atgailavo?

Sekmadienį D.Paulauskienė į tarnybinio mobiliojo telefono skambučius neatsiliepė. Gali būti, kad sekmadienį ji atgailavo bei dėkojo Visagaliui, padėjusiam jos vairuojamam automobiliui prasilenkti su augalota liepa ir išsaugojusiam jos ir bendrakeleivių gyvybes. Tačiau moteris liko neapsaugota nuo kitų nuodėmių: ji vairavo girta, sukėlė pavojų praeiviams, norėjo nuslėpti nusikaltimą, siūlė kyšį pareigūnams, pažeidė kito asmens privatumą ir sugadino turtą.

Po pietų paskambinusi politikui A.Bosui LŽ žurnalistė išgirdo jo patikinimą, esą jis pirmąkart girdįs apie įvykį. Pasak jo, šeštadienį buvęs šernų medžioklėje. „Kai lipi į bokštelį, tai telefoną išjungi“, – į klausimą, ar jam skambinusi D.Paulauskienė, atsakė politikas, pažadėjęs pirmadienį įsigilinti į partijos kolegės nuotykius.

Sekmadienį niekas negalėjo atsakyti į LŽ klausimą, ar jau pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl D.Paulauskienės veiksmų. LŽ žiniomis, politikė giminystės ryšiais susijusi su įtakingu Klaipėdos prokuroru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius