Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune sprogimas nutraukė koją trečiokei (nuotraukos, papildyta 20.01 val.)

Kauno klinikų Vaikų intensyvios terapijos skyriaus vadovas doc. Rimantas Kėvalas 19.59 val. 15min.lt patvirtino, kad per sprogimą Kaune nukentėjusios mergaitės operacija baigta prieš dešimt minučių. Docento teigimu, vaiko būklė stabili.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Apie 14.30 val. Forto g., pirmame forte nugriaudėjo sprogimas, per kurį sunkiai nukentėjo trečiokė. Jai nutraukta koja.

Sužalota moksleivė nuvežta į Kauno medicinos universiteto klinikas (KMUK), o policija pradėjo aiškintis įvykio aplinkybes.

Kol kas neaišku, koks sprogmuo nutraukė koją mergaitei. Į įvykio vietą išvyko policija ir sprogmenų ekspertai.

15min.lt žiniomis, sužalojimus patyrusi devynmetė mergaitė kartu su savo bendraklasiais autobusu buvo atvykę apžiūrėti pirmojo forto.

Po nelaimės mergaitę išvežus į ligoninę, į ekskursiją vykę moksleiviai bei juos prižiūrėję mokytojai liko sėdėti greta incidento vietos stovėjusiame autobuse.

Iš karto po sprogimo pirmojo forto teritoriją aptvėrė į nelaimės vietą atvykę policijos pareigūnai.

Netoli incidento vietos gyvenantis Vladas 15min.lt pasakojo, jog į fortą dažnai užsuka vaikų ir suaugusiųjų ekskursijos. Paklaustas, ar dažnai čia įvyksta nelaimės, vyras prisiminė tik vieną atvejį, kai žaisdamas dažasvydį, čia buvo susižalojo  žmogus.

Papildymas: Kauno policija informuoja, kad sprogimas sužalojo į ekskursiją atvykusią moksleivę iš Vilniaus Žemynos pagrindinės mokyklos. Į ekskursiją trečiokai buvo atvykę dviem autobusais.

Žemynos pagrindinės mokyklos direktorė Eugenija Surmilavičienė kalbėdama su 15min.lt sakė, kad nelaimė pribloškė visus. „Mes visi esame apimti šoko. Sužalotos mergaitės mama mūsų mokykloje dirba mokytoja. Ji penktokus moko anglų kalbos. Apie nelaimę ją iš karto informavome, ji jau išvažiavo į Kauną“, – sakė direktorė.

Pasak E.Surmilavičienės, iš karto po nelaimės jai paskambinusios mokytojos sakė, kad vaikai iš pirmojo autobuso nuėjo į priekį ir nelaimės nematė. Mergaitė, kurią sužalojo sprogimas, su keliomis draugėmis ėjo kartu su savo mokytoja.

"Niekas nesuprato, kas įvyko. Nugriaudėjo sprogimas, mergaitė krito ant mokytojos. Ta vieta, kur įvyko nelaimė yra labai populiari, ji įtraukta į edukacinių ekskursijų maršrutus. Ten atvažiuoja labai daug ekskursijų. Todėl protu nesuvokiama tai, kas įvyko", - pasakojo E.Surmilavičienė.

Direktorė teigia, kad po nelaimės į Kauną išvažiavo ne tik sužalotos mergaitės mama, bet ir daugiau tėvų.

Naujausiais duomenis, KMUK Vaikų intensyvios terapijos skyriaus vadovas doc. Rimantas Kėvalas sako, kad mergaitės būklė itin sunki. Kol kas medikai plačiau apie pacientės būklę nekomentuoja.

Šaltinių teigimu, reanimatologai bando atstatyti gyvybines mergaitės funkcijas ir greičiausiai ji bus netrukus operuojama.

Dar papildyta: VšĮ „Kauno tvirtovės asociacija“ tarybos narys Vladimiras Valčiukas 15min.lt sakė, kad Pirmojo pasaulinio karo metais į Kauno tvirtovę nukrito virš milijono patrankų sviedinių.

„Net neįsivaizduoju, kiek jų gali būti nesprogusių ir gulinčių po žeme. Prie pirmojo forto sprogmenų skeveldrų yra daug, tad tikiu, kad ir dar sveikų sviedinių gali būti nemažai. Abejoju, ar kada nors šio forto teritorija buvo tirta dėl sprogmenų“, – sakė V.Valčiukas.

Papildyta 17.14 val.: Į nelaimės vietą atskubėjęs Kauno rajono savivaldybės Civilinės ir darbų saugos vyr. specialistas Antanas Dagilis tvirtino, jog pastaraisiais metais pirmajame forte sprogmenų aptikta nebuvo.

„Nors visame Kauno rajone nesprogusių sviedinių randama nemažai, būtent šiame forte per pastaruosius dvejus metus nieko aptikta nebuvo“, - teigė specialistas.

Maždaug 16.45 val. į nelaimės vietą atskubėjo Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai, kurie iki šiol apžiūrinėja forto teritoriją.

Papildyta 17.32 val.: Policijos duomenimis, nelaimės vietoje galėjo sprogti ant žemės besimėtančiuose buteliukuose buvusi cheminė medžiaga.

Sužalota mergaitė vieną ar kelis buteliukus veikiausiai kliudė koja. Po sprogimo keli buteliukai liko pilni, tad kokia cheminė medžiaga juose buvo, nustatys ekspertai.

Kriminalinės policijos pareigūnai incidento vietoje rado viena kamštuką, kuriuo galėjo būti uždarytas sprogęs buteliukas. Minėtą kamštuką taip pat tirs ekspertai, kurie ieškos DNR pėdsakų.

Apie kažkokius buteliukus iš karto po nelaimės vaikai pasakojo ir Žemynos mokyklos direktorei E.Surmilavičienei. „Vaikai iš karto sakė, kad mergaitė paspyrė buteliuką ir iš karto nugriaudėjo sprogimas. Vaikai sakė, kad tų buteliukų ten mėtėsi ir daugiau", - kalbėdama su 15min.lt dar dieną sakė direktorė.

Papildyta 18.21 val.: Pavakare policija 15min.lt patvirtino, kad per incidentą nesunkiai nukentėjo dar du vaikai. Šie du moksleiviai po sprogimo apdegė rankas, kurias medikai įvykio vietoje sutvarstė. Abu moksleiviai kartu su mokytoja netrukus buvo išvežti į komisariatą apklausai.

Apie tai, kaip jaučiasi mažylė, informuosime ketvirtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius