-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kova prieš korupciją: įvertintos 15min.lt pastangos

Šiandien, Tarptautinę antikorupcijos dieną, paskelbti konkurso „Žiniasklaida prieš korupciją 2011“ nugalėtojai.
Konkurso laimėtoja liko tik viena bendrovė, su kuria bus sudaroma sutartis.
Korupcija tebėra viena opiausių Lietuvos problemų. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmąją vietą Nacionalinės spaudos bei interneto portalų kategorijoje pelnė „Lietuvos ryto“ žurnalistė Audrė Srėbalienė. Antroji vieta atiteko portalo 15min.lt politikos korespondentei Liepai Želnienei už daug diskusijų sukėlusį straipsnį „Viešų, bet slaptų pirkimų liūnas“.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) kartu su Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS) ir Nacionaline žurnalistų kūrėjų asociacija (NŽKA) kasmet rengiamo konkurso tikslas – skatinti Lietuvos žiniasklaidos atstovus ne tik aktyviau domėtis antikorupcijos tema, bet ir analizuoti, tirti korupcijos reiškinį ir ugdyti visuomenės nepakantumą korupcijai.

Pateiktus darbus vertino komisija, sudaryta iš LŽS, NŽKA ir STT deleguotų atstovų. Svarbiausi kriterijai buvo aktualumas, visuomeninė reikšmė, informacijos šaltinių kokybė ir įvairovė, originalumas ir kūrybiškumas.

Komisija atrinko dviejų kategorijų – Lietuvos regioninės miestų ir rajonų spaudos bei Nacionalinės spaudos ir interneto portalų – nugalėtojus.

Miestų, rajonų ir regioninės spaudos kategorijos pirmosios vietos prizas įteiktas „Kauno dienos“ žurnalistui Tadui Širvinskui, antrąją vietą šioje kategorijoje dalijosi du „Tauragės žinių“ žurnalistai: Tomas Raulinavičius ir Ramunė Ramanauskienė, trečioji prizinė vieta atiteko buvusiam „Šiauliai plius“ žurnalistui Alvydui Januševičiui.

Šiais metais buvo paskirtos ir trys specialiosios prizinės vietos: specialusis prizas – už straipsnį „Paskutinės minutės įstatymai“, atskleidžiantį įstatymų priėmimo proceso ypatumus, – įteiktas „IQ politikos“ redaktoriui Tomui Janeliūnui; už drąsą ir nuoseklumą ugdant visuomenės nepakantumą korupcijai – Žydrūnei Jankauskienei („Tauragės kurjeris“), už straipsnius, turinčius didelę visuomeninę reikšmę – daugkartiniam konkurso dalyviui Arvydui Lingaičiui („Anykšta“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius