Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dėl A.Brazausko mirties – užuojauta iš Latvijos

Dėl šeštadienį mirusio Algirdo Brazausko užuojautas pareiškė esami ir buvę Latvijos vadovai.
Valdis Zatleris
Valdis Zatleris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Latvijos prezidentas Valdis Zatleras, reikšdamas užuojautą šeštadienį mirusio kadenciją baigusio prezidento Algirdo Mykolo Brazausko artimiesiems bei lietuvių tautai, pabrėžė jo asmeninį indėlį šalių tarpusavio bendradarbiavimui.

Latvijos prezidento kanceliarija BNS informavo, kad V.Zatleras išsiuntė užuojautos laišką Lietuvos prezidentei Daliai Grybauskaitei.

„Lietuvos patrioto A.M.Brazausko vardas neabejotinai įrašytas į naujausiąją Baltijos valstybių istoriją“, – jame sako Latvijos prezidentas.

Užuojautos laiške V.Zatleras pažymi asmeninį pirmojo atkūrus nepriklausomybę išrinkto Lietuvos prezidento indėlį kuriant puikius bendradarbiavimo santykius tarp dviejų šalių joms sunkiais ir sudėtingais momentais.

A.Brazauskas simbolizavo lietuvių tautąUžuojautą A.M.Brazausko artimiesiems ir visai Lietuvai taip pat pareiškė ir Latvijos premjeras Valdis Dombrovskis, BNS informavo jo administracijoje. „Į amžinybę išėjo valstybės veikėjas ir politikas, kurio darbas ir pašaukimas buvo tarnauti savo tautai ir paversti Lietuvą nepriklausoma, demokratiška ir klestinčia valstybe prie Baltijos jūros“, – sakė Latvijos premjeras.

ŠA.M.Brazauską gerai žino ir visada prisimins taip pat ir Latvijoje. Šio politiko vaidmuo vienijant Baltijos šalis siekiant įtvirtinti nepriklausomybę buvo labai reikšmingas. A.M.Brazauskas buvo tikras savo šalies ir tautos patriotas, ir jis taip pat visuomet liks ir latvių tautos atmintyje“, – sakė V.Dombrovskis.

„Visos Europos netektis“

A.Brazausko mirtis – didelis praradimas ne tik lietuvių tautai, bet ir visoms Baltijos šalims ir Europai, sako buvęs Latvijos prezidentas Guntis Ulmanis.

„Man baisiai skaudu, – BNS sakė G.Ulmanis, – visų pirma norėčiau pareikšti užuojautą jo žmonai Kristinai ir šeimai, su kuriais mes buvome artimi draugai ir dažnai susitikdavome“.

ŠMes buvome ir liekame artimi ir savo požiūriu į gyvenimą, ir į mažąją bei didžiąją politiką, įvykius, atsitikusius mūsų šalyse. Tai didelis smūgis ir praradimas ne tik lietuvių tautai bei ir visai Baltijos šalių ir europietiškai politikai“, – sakė G.Ulmanis.

„Iš tiesų A.M.Brzauskas simbolizavo lietuvių tautą, pradedant elgesiu, požiūriu, kalba, ir baigiant didžiąja politika. Jis buvo labai nuoširdus, tikras. Politikoje tai jam sukeldavo sunkumų, ir, kai politikoje prisieidavo manevruoti, jis tą darydavo tik tada, kai to reikalaudavo tautos interesai“, – kalbėjo buvęs Latvijos vadovas. 

SPECIALI ALGIRDUI BRAZAUSKUI SKIRTA RUBRIKA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius