-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokį A.M.Brazauską prisimena kolegos

Buvę kolegos šeštadienį užgesusį prezidentą Algirdą Mykolą Brazauską prisimena kaip lyderį, kaip šiltą ir garbingą asmenybę.
A.Brazauskas
A.Brazauskas / „Scanpix“ nuotr.

„Daugiau kaip 20 metų man teko dirbti su A.M.Brazausku ir mano prisiminimai apie jį yra patys geriausi. Buvo daug ir sunkių situacijų, rinkimų… Aš manau, kad Lietuva neteko didžio politiko, didžio žmogaus“, – naujienų portalui 15min.lt sakė socialdemokratas, ekspremjeras Gediminas Kirkilas.

Jam antrino ir Krikščionių partijos pirmininkas, taip pat buvęs premjeras Gediminas Vagnorius, A.M.Brazauską vadinęs istorine asmenybe. „Tai – neabejotinai istorinė asmenybė, kuri sugebėjo Lietuvos komunistų partiją nukreipti Nepriklausomybės keliu.Vertinant jo nuopelnus, matyt, nederėtų pamiršti to sudėtingo laikotarpio, kurį mes visi kartu išgyvenome“, – sunkiai rinkdamas žodžius kalbėjo G.Vagnorius.

Jis sakė džiaugęsis matydamas, kaip A.Brazauskas būdamas prezidentu, ministru pirmininku nuosekliai ir nuoširdžiai vykdė savo pareigas, stengėsi įtvirtinti Lietuvos laisvę.

Nepriklausomybės atkūrimo akto signataras Romualdas Ozolas prisiminė, kad A.M.Brazauskas visą gyvenimą buvo statytojas. „Mes dirbome kartu ilgai ir tyliai pastoviai kibirkščiavome, bet niekada iš A.M.Brazausko nesu girdėjęs blogo žodžio. Jis buvo lyderis, kuris iš tiesų turėjo garbės supratimą ir buvo humaniškas“, – dėstė R.Ozolas.

Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė sakė, kad tiesiogiai bendrauti su A.M.Brazausku jai yra tekę ganėtinai mažai. „Pirmą kartą jį pamačiau ne per televiziją Aukščiausioje Taryboje, kai susirinkome išrinkti deputatai iš visos Lietuvos, kai balsavome dėl Nepriklausomybės“, – sakė R.Juknevičienė.

Ministrė sakė, kad jai buvo įdomu stebėti metamorfozes tos politinės jėgos, kuriai vadovavo A.M.Brazauskas. Taip pat ji pripažino, kad jo vaidmuo buvo svarbus ne tik tai, bet ir kitoms politinėms jėgoms.

Kalbėdama apie A.M.Brazauską ne kaip apie politiką, o kaip apie žmogų R.Juknevičienė sakė: „Žinau, kad tai buvo žmogus, kuris sugebėjo paprastai, žmogiškai bendrauti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius