Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 06 02

Airijoje nužudyto lietuvio kūną paslėpti padėjęs vyras teisinasi pats bijojęs mirties

Airijos teismuose toliau nagrinėjamos 44 metų Lietuvos piliečio Audriaus Butkaus mirties aplinkybės. Vyrą nužudęs 53 metų Marius Gaižutis nuteistas kalėti iki gyvos galvos, o dabar teisiamas jo bendrininkas, skelbia „Sunday World”.
Audrius Butkus
Audrius Butkus

54 metų Aivarsas Sondorsas kaltinamas 2013 m. rugsėjį padėjęs žudikui išnešti nužudytojo kūną iš namų ir numesti jį paplūdimyje. Taip pat manoma, kad jis, naudodamas kilimą, drabužius, šveistuką, šiukšlių maišus, butelius ir skardines naikino įkalčius bei nepranešė teisėsaugai apie nusikaltimą.

A.Sondorsas gyveno viename name Drohedoje kartu su už A.Butkaus nužudymą nuteistu M.Gaižučiu.

Manau, kad jam buvo nesvarbu – vienas lavonas, du lavonai ar trys. Jaučiau, kad, jei ką nors padarysiu ne taip, jis mane nužudys, – sakė A.Sondorsas.

A.Sondorsas neneigia, kad jis iš tikrųjų padėjo M.Gaižučiui atsikratyti kūno ir panaikinti kraujo dėmes jų bendrų namų rūsyje, tačiau tvirtina, kad tai darė žudiko verčiamas. Esą, jei nebūtų padėjęs, būtų nužudytas ir pats.

Liudydamas teisme A.Sondorsas pasakojo, kaip girtas M.Gaižutis vidurnaktį įsiveržė į jo kambarį ir pareikalavo duoti automobilio raktelius.

„Jis judėjo taip lyg ketintų mane mušti. Nenorėjau būti primuštas“, – pasakojo kaltinamasis.

Netrukus, pasak jo, M.Gaižutis sugrįžo ir paprašė jo nusileisti laiptais žemyn.

„Man susidaro įspūdis, kad, jei aš neisiu, jis mane privers“, – tikino A.Sondorsas.

Marius Gaižutis
Marius Gaižutis

Rūsys priminė skerdyklą

Kaltinamasis tikino nenujautęs, ką pamatys savo namo rūsyje, bet pripažino, kad vaizdas priminė skerdyklą.

„Plytelėmis išklotos grindys buvo visos raudonos, o prie pat laiptų gulėjo kūnas“, – tvirtino jis.

A.Sondorsas sakė iškart pastebėjęs, kad M.Gaižutis bandė kūną užtempti laiptais aukštyn, tačiau nesugebėjo to padaryti. Tuomet M.Gaižutis esą jam liepęs padėti atsikratyti kūnu.

„Aš nujaučiau, kad iš jo galiu tikėtis bet ko. Manau, kad jam buvo nesvarbu – vienas lavonas, du lavonai ar trys. Jaučiau, kad, jei ką nors padarysiu ne taip, jis mane nužudys“, – sakė kaltinamasis.

Jis pripažino, kad padėjo nužudytojo kūną išnešti iš namų, įgrūsti į bagažinę ir išmesti artimiausiame paplūdimyje. Grįžus namo M.Gaižutis, kaip liudijo kaltinamasis, liepė jam padėti sutvarkyti rūsį.

„Viskas buvo kruvina – grindys, sienos, net lubos“, – atsiminė A.Sondorsas.

Bylos nagrinėjimas tęsiamas.

A.Butkus buvo nužudytas 2013-ųjų rugsėjį. Jo kūnas buvo rastas Morningtono paplūdimyje. Nustatyta, kad vyrui devynis kartus į galvą buvo suduota kirviu.

Nužudytasis nebuvo vedęs, neturėjo vaikų, paskutinius šešerius savo gyvenimo metus glaudėsi Drohedos gatvėse, todėl pareigūnams buvo nelengva rasti jo artimuosius. Interpolas buvo nustatęs, kad Lietuvoje turėtų gyventi A.Butkaus sesuo, tačiau jos rasti nepavyko. Galiausiai A.Butkų palaidojo kiti Airijos benamiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius