Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 31

Anglijoje savo naujagimę pasmaugusi lietuvė į kalėjimą nesės

Trisdešimtmetė Gintarė Šuminaitė, Jungtinėje Karalystėje iškart po gimdymo pasmaugusi savo dukrą, nebus siunčiama į kalėjimą, nusprendė Jungtinės Karalystės teismas, rašo mirror.so.uk.
Gintare Suminaite
Gintarė Šuminaitė / Facebook.com

Teisėjas nusprendė, kad moteris turės 24 mėnesius atlikti viešuosius darbus, taip pat – privalomai gydytis dėl psichologinių problemų. Ji buvo pripažinta kalta dėl kūdikio nužudymo, bet ne dėl žmogžudystės.

G.Šuminaitė mergaitę pagimdė ir nužudė praėjusių metų balandžio 5 dieną savo namuose Bognor Ridžio miestelyje, užsirakinusi vonios kambaryje.

Prokuroras teisme teigė, kad G.Šuminaitė mergaitę pagimdė po slapto romano su lietuviu. Nėštumą ji slėpė nuo medikų ir nuo savo ilgamečio draugo, su kuriuo turi vieną mažą vaiką.

Draugui pradėjus įtarti neištikimybę, moteris tai neigė, tačiau jų santykius ištiko krizė – juo labiau kad pora dirbo toje pačioje įmonėje, tačiau skirtingose pamainose.

Teisme prokuroras teigė, kad G.Šuminaitė planavo su lietuviu pabėgti į Lietuvą, tačiau galiausiai jis išvyko vienas, o moteris liko Anglijoje, nes nenorėjo palikti vaiko.

Praėjusių metų balandžio 5 d. G.Šuminaitė paprašė išleisti iš darbo anksčiau, nes sakė turinti didelių problemų. Grįžusi namo, vonios kambaryje pagimdė mergaitę. Jos draugas tuo metu buvo kitame kambaryje.

Jis ją rado nuogą gulinčią kraujo klane ant grindų. Kūdikio vonelėje buvo krūva drabužių.

Moteris kraujavo, buvo išblyškusi ir kai galiausiai draugui prisipažino, kas įvyko, jis iškvietė greitąją pagalbą. Draugui G.Šuminaitė sakė, kad ji padarė kai ką labai blogo ir kad pateks į kalėjimą.

Atvykę medikai nepastebėjo po drabužiais gulinčio kūdikio, apie jį pora jiems nepasakė. Vėliau į namus grįžę medikai ir policijai buvo šokiruoti, kai rado šlapiuose rankšluosčiuose paslėptą kūdikio kūnelį. Jam ant kaklo buvo stipriai užveržti drabužiai.

Facebook.com/Gintarė Šuminaitė
Facebook.com/Gintarė Šuminaitė

Suimta G.Šuminaitė prisipažino, ką padarė, tačiau negalėjo paaiškinti, kodėl.

Ji pasakojo, kad pagimdė greitai ir lengvai, kūdikis muistėsi ir bandė verkti. Tuomet ji uždėjo rankas ar mergaitės kaklelio ir kelias minutes smaugė, vėliau laikė duše, mėgindama paskandinti. Moteris skutimosi peiliuku nupjovė virkštelę ir nualpo. Atsigavusi pamatė, kad naujagimė nejuda. Moteris aplink jos kaklą apvyniojo apatines kelnaites ir įdėjo į kūdikio vonelę.

Ji sakė nežinanti, kodėl taip padarė. Moters teigimu, ji nėra turėjusi psichologinių problemų.

Po kūdikio nužudymo ji palaikė kontaktą su mergaitės tėvu, kuris grįžo į Angliją ir surado būstą, kur jiems kartu gyventi. Su draugu G.Šuminaitė išsiskyrė, nepalaiko jokių ryšių. Jis prižiūri bendrą poros vaiką.

Suimta G.Šuminaitė prisipažino, ką padarė, tačiau negalėjo paaiškinti, kodėl.

G.Šuminaitė teisme parodymus davė per vaizdo ryšį iš kalėjimo. Beveik visą laiką ji verkė.

Teismui buvo papasakota, kad moteris gyvendama Anglijoje buvo emociškai ir socialiai izoliuota.

Nuteisdamas G.Šuminaitę teisėjas sakė, kad tokios jaunos aukos nužudymas yra tragedija – ypač, kai tą padaro pati motina. „Tačiau jūsų pačios aplinkybės buvo tragiškos, ir tai atsispindi jūsų nusikaltimo, dėl kurio prisipažinote, prigimtyje. Jūs buvote apimta streso dėl savo situacijos ir dalinio neigimo būsenos per nėštumą. Per gimdymą buvote apimta itin didelio nerimo ir panikos, dėl ko laikinai sutriko jūsų proto būklė“, – sakė teisėjas, paskelbdamas nuosprendį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius