-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 17

Britų darbdavys imigrantams: išmokite kalbėti angliškai arba lauk

Didžiosios Britanijos meno ir amatų reikmenų parduotuvių tinklas „Hobbycraft“ savo darbuotojams imigrantams iškėlė sąlygą darbe tarpusavyje kalbėti tik angliškai. Tie, kuriems ši sąlyga nepriimtina, gali atsisveikinti su darbu, rašo „The Daily Mail“.
Anglų kalbos žodynas
Anglų kalbos žodynas / sxc.hu nuotr.

Bertono prie Trento mieste, Stafordšyro grafystėje, esančio „Hobbycraft“ paskirstymo sandėlio darbuotojai praėjusią savaitę buvo pakviesti į susitikimą, per kurį jiems pranešta apie tai, kad kyla sunkumų dėl skirtingų tautybių žmonių, kurie tarpusavyje kalba tik savo gimtąja kalba.

Darbuotojams buvo pranešta, kad įmonės politika yra tokia, kad darbo metu reikia kalbėti tik angliškai, nepaklūstantiems šiam reikalavimui grės skrydis iš darbo.

Mums neleidžiama kalbėti vieniems su kitais jokia kita kalba, tik – anglų. Jeigu nepaisysime šio nurodymo, būsime atleisti, – sakė darbuotoja.

„Gebėjimas kalbėti angliškai yra vienas iš mūsų įdarbinimo kriterijų“, – sako „Hobbycraft“ personalo direktorius Chrisas Fenlonas. Pasak jo, kalbėjimas anglų kalba užtikrins sklandų bendravimą darbo metu.

Viena kompanijoje dirbanti lenkė, kuri nenorėjo, kad jos tapatybė būtų paviešinta, pavadino tokį reikalavimą tiesiog kvailu.

„Mums neleidžiama kalbėti vieniems su kitais jokia kita kalba, tik – anglų. Jeigu nepaisysime šio nurodymo, būsime atleisti“, – sakė ji.

Vis dėlto, teisininkų teigimu, kompanija dėl šio savo žingsnio gali sulaukti ieškinių dėl diskriminacijos.

„Nors ši politika bus taikoma visiems darbuotojams, visiškai aišku, kad tie, kuriems anglų kalba nėra gimtoji, atsidurs sudėtingesnėje padėtyje, palyginti su tais, kuriems ši kalba yra gimtoji“, – komentavo vienos teisės įmonės atstovas.

Pasak jo, būtų natūralu, jei vienos tautybės darbuotojai tarpusavyje kalbėtų savo kalba.

„Jei yra su žmonių sveikata ar saugumu susijusių priežasčių reikalauti, kad žmonės kalbėtų angliškai, tai dar galėtų būti pateisinama. Vis dėlto įvesti visuotinį draudimą nematau pagrindo“, – pridūrė teisininkas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius