-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 27

Didžiosios Britanijos teismas tėvų neprižiūrėtą aštuonmetį perdavė močiutės globai Lietuvoje

Aštuonmetis Lietuvos piliečių sūnus „E“ turi gyventi su močiute Lietuvoje, nusprendė Didžiosios Britanijos teismas. Iš tėvų vaikas buvo paimtas dar 2011-aisiais. Vaikų teisių gynėjai tvirtina, kad vaiko tėvai buvo narkomanai ir tinkamai sūnumi nesirūpino, o prieš paimamas iš šeimos vaikas glaudėsi sandėlio spintoje, skelbiama teisininkės Marilyn Stowe kontoros tinklalapyje internete.
Verkiantis berniukas
Verkiantis berniukas / 123RF nuotr.

Berniukas Didžiojoje Britanijoje apsigyveno 2008-aisiais. Jo tėvas į šalį buvo atvykęs dar metais anksčiau. Abu „E“ tėvai buvo žinomi dėl heroino ir kokaino vartojimo, dėl to buvo ne kartą suimti. Kai motina vėl buvo sulaikyta 2011 m. lapkritį, „E“ turėjo rūpintis jo tėvas, tačiau berniukas rastas besiglaudžiantis sandėlio spintoje.

Abu „E“ tėvai buvo žinomi dėl heroino ir kokaino vartojimo.

Tuomet vaikas policijos buvo paimtas iš šeimos ir jam surasti laikini globėjai. Vietos vaikų teisių pareigūnai ėmėsi ieškoti, kas iš artimųjų galėtų toliau rūpintis vaiku. Jie susisiekė su Lietuvoje gyvenančia berniuko močiute. Surinkę informaciją pareigūnai nustatė, kad pas močiutę vaikui augti būtų sudarytos tinkamos sąlygos.

Tuomet Šeimos teismo Londone buvo paprašyta oficialiai vaikui skirti globą Lietuvoje. Byloje dalyvavo ir Lietuvos ambasados Didžiojoje Britanijoje atstovai. Ambasada teismo prašė bylą perduoti nagrinėti Lietuvoje.

Tačiau Rytų Londono šeimos teismo teisėja nustatė, kad su Lietuva vaikas turi ypatingą ryšį ir gerai jaustųsi perkeltas gyventi į gimtinę. Tik bylos nagrinėjimo Lietuvos teismams teisėja perduoti nesutiko. Anot jos, jau kelerius metus byla buvo narpliojama Didžiojoje Britanijoje, todėl, jei ji iš naujo vėl būtų nagrinėjama kitoje šalyje, tai užimtų per daug laiko ir būtų pakenkta vaiko interesams.

Todėl ambasados prašymas buvo atmestas. Nepaisant to, teismas nusprendė, kad berniukas turi augti su močiute Lietuvoje ir perdavė jai aštuonmečio globą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius