Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 12 04

Emigrantė Elena Rinkūnaitė: kai žinosiu, kuo galiu būti naudinga Lietuvai, grįšiu

Kembridže, Didžiojoje Britanijoje, gyvenanti lietuvė Elena Rinkūnaitė į Lietuvą atvyko trumpam – aplankyti tėvų ir draugų bei dalyvauti seminare.
Elena Rinkūnaitė
Elena Rinkūnaitė / Asm. archyvo nuotr.

Prieš šešerius metus į Didžiąją Britaniją mokytis išvykusi Elena iš pradžių apsigyveno Piterbore, nes ten jau gyveno jos bičiuliai. 

„Buvo lengviau adaptuotis, nes buvau apsupta lietuvių, kurie paaiškino pagrindinius principus, ką reiškia gyventi Anglijoje. Jie patarė vengti lietuvių, tiksliau, vengti tam tikrų lietuvių – jie išsiskiria. Piterboras – pramoninis miestas ir tokių žmonių koncentracija čia yra didesnė. Aš ten gyvenau kokius 4 mėnesius ir po to atsikrausčiau į Kembridžą, kuriame dirbo mano draugas“, – pasakojo emigrantė.

Aš visuomet siekiu aukščiausių tikslų ir nusprendžiau, kad reikia kažką daryti kito, kažką keisti. Mano svajonė buvo mokytis Londone arba JAV, – sakė Elena.

Elena į Didžiąją Britaniją išvyko baigusi Vilniaus Gedimino technikos universitetą ir įgijusi Civilinės inžinerijos bakalaurą. Lietuvoje pradėjo studijuoti ir magistrantūroje, tačiau, nusivylusi studijomis, patraukė į užsienį.

„Aš visuomet siekiu aukščiausių tikslų ir nusprendžiau, kad reikia kažką daryti kito, kažką keisti. Mano svajonė buvo mokytis Londone arba JAV. Man pavyko įstoti į City universitetą, jame baigiau verslo studijas, – sakė Elena. – Kaip žinia, Kembridžas garsėja pasaulyje savo universitetu. Aš baigiau City universitetą ir dabar mano kita stotelė yra Kembridžo universitetas.“

Pasak Elenos, geriausių žinių gali įgyti vadinamuosiuose „TOP“ universitetuose.

„Kembridže gyvena daug įvairių žmonių iš viso pasaulio. Jame yra 22 koledžai, kurie priklauso Kembridžo universitetui. Ta žmonių įvairovė ir studentai sukuria ypatingą aurą. Gatvėse vieni groja gitara, kiti būgnais, dar kiti rodo kažkokį šou. Pats Kembridžas yra tokio dydžio kaip Vilnius. Jame labai gera būti, miestas labai jaukus“, – apie miestą pasakojo emigrantė.

Mergina Didžiojoje Britanijoje pažįsta nemažai išsilavinusių ir daug pasiekusių lietuvių.

„Bendrauju su daug pasiekusiais lietuviais, pagalvoju, jog labai gaila, kad tokie protingi žmonės išvažiavo iš Lietuvos. Kai mes su jais susitinkame, kalbame, kad būtinai grįšime Lietuvą. Beje, šį mėnesį apie 14 lietuvių visi kartu einame į Andriaus Mamontovo koncertą“, – maloniais ateities planais dalijosi mergina bei pridūrė, kad  išvažiuodama iš Lietuvos visuomet žinojo, kad sugrįš. 

„Aš grįšiu į Lietuvą tada, kai žinosiu, ką galiu Lietuvai suteikti. Yra minčių ir apie savo verslą. Idėjos yra. Tačiau pirmiausia reikia pabaigti mokslus“, – Žinių radijo laidoje „Salos“ sakė Elena.

Visą laidą galite išgirsti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius