-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 28

Gabrielės Žebrovskytės žudikas kalės iki gyvos galvos

Penktadienį Vokietijos Manheimo žemės teismas 41 metų bulgarui Emiliui S. skyrė bausmę iki gyvos galvos už lietuvės studentės Gabrielės Žebrovskytės nužudymą, praneša Vokietijos tinklalapis Morgenweb.de. Mergina buvo išprievartauta, apiplėšta ir nužudyta 2013 metų spalio 3 d. tarp 21.30 ir 22 valandos.
Vokietijoje nužudyta Gabrielė Z.
Vokietijoje nužudyta Gabrielė Z. / Vokietijos policijos nuotr.
Temos: 1 Vokietija

Vokietijos žiniasklaidos teigimu, žudikui skirta griežčiausia bausmė, galima už tokį nusikaltimą. 

Byla Vokietijoje sulaukė didžiulio atgarsio, todėl skelbiant nuosprendį teismo salėje vos tilpo visi susirinkusieji. Žudiko advokato teigimu, tokios bausmės buvo tikėtasi, todėl jo ginamasis tam nusiteikė iš anksto. Ar nuosprendis bus skundžiamas, kol kas nepranešama. Advokatas tikina norintis pirmiausia susipažinti su nuosprendžio dokumentais.

Kaip rašo Morgenweb.de, ši byla nepaliko abejingų Manheime. Lietuvės, atvykusios studijuoti pagal mainų programą, kūnas buvo rastas 2013 metų spalio 3 dieną po po Kurto Schumacherio tiltu, netoli tramvajų stotelės. G.Žebrovskytė buvo išprievartauta, nužudyta ir apiplėšta 2013 metų spalio 3 d. tarp pusės dešimtos ir dešimtos vakaro.

„Istorija apie Gabrielę paliečia kiekvieno širdį: labai graži, drovi studentė iš Lietuvos, užaugusi kukliomis sąlygomis, pradeda studijas Manheime ir tampa atsitiktine žudiko auka“, – rašo Vokietijos naujienų tinklalapis.

Žudikas savo kaltę pripažino. Tyrimo metu paaiškėjo, kad mergina jo nepažinojo, tik netinkamu metu atsidūrė netinkamoje vietoje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius