-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 14

Galbūt nuo lietuvių rankos žuvusios Lisos Holm misija po mirties – padėti dingusiems žmonėms

22-ejų Ana – viena iš organizacijos „Dingę žmonės“ savanorių. Švedų portalui gp.se ji pasakojo apie tai, kodėl prisijungė prie šios organizacijos. Taip pat mergina prisiminė ir visą šalį sukrėtusį Lisos Holm, kurios nužudymu įtariami lietuviai, atvejį.
Lisa Holm
Lisa Holm

Antradienį sukanka savaitė po Lisos Holm laidotuvių. Šv. Mišios už ją buvo aukojamos bažnyčioje, esančioje netoli Skovdės. Visi norintys į bažnyčią netilpo – tarti Lisai „sudie“ susirinko ne tik šeima, giminaičiai bei draugai, tačiau ir jos nepažinoję žmonės.

Mat merginos nužudymas sukrėtė visą Švediją ir ypač suvienijo žmones, kurie gyvena vietovėje, kur ji dingo ir buvo vėliau rasta. Anksčiau buvo skelbta, kad dalis žmonių paaukotų pinigų, kurie liko nepanaudoti sakurai sodinti, bus paaukota dingusių žmonių paieškoms.

„Niekada anksčiau neturėjau jokio ryšio su organizacija „Dingę žmonės“, tačiau natūraliai įsitraukiau į jos veiklą. Buvau labai sukrėsta to, kas nutiko Lisai, taip pat kitų atvejų, kurie buvo viešinami per „Dingę žmonės“ „Facebook“ paskyrą. Žinojau, kad noriu padėti, nenorėjau pasyviai sėdėti namie. Pirmąjį kartą išėjau su draugais, kurie jau dalyvavo šios organizacijos veikloje“, – pasakojo švedė Ana.

– Kas jus sukrėtė labiausiai? – gp.se paklausė Anos.

– Mane sukrėtė tai, kad buvo įtarimų, jog yra įvykdytas nusikaltimas ir tai, kad jos iš pradžių nepavyko rasti nei padedant policijai, nei „Dingusiems žmonėms“, nors buvo dedamos didelės pastangos.

L.Holm buvo rasta birželio 12 d., penktadienį.

L.Holm dingimas į paieškas įtraukė daugiausia savanorių per visą istoriją – per dieną 1000 savanorių prisijungdavo prie jos paieškų.

„Mes beprotiškai džiaugiamės, kokią struktūrą mums pavyko sukurti – ji atlaiko ir tada, kai prie jos prisijungia dvigubai daugiau savanorių, nei įprasta, kaip kad buvo Lisos paieškos atveju“, – sakė „Dingusių žmonių“ atstovas spaudai Kennethas Soderlundas. Jo teigimu, akivaizdu, kad organizacijai reikia daugiau žmonių, kurie galėtų atsakingai vykdyti organizacijos funkcijas.

***

Priminsime, kad tą pačią dieną, kai vyresniajam broliui buvo pratęstas suėmimo laikas, jaunėlis buvo paleistas į laisvę. Buvo skelbta, kad jaunėlis, išėjęs į laisvę, pajuto palengvėjimą, tačiau, ar šis grįš į Lietuvą, nepranešta.

Tuo metu nusikaltimo slėpimu įtarta vieno iš brolių žmona, kuri paleista anksčiau, išvyko į gimtinę. Nei jaunėliui, nei vieno iš brolių žmonai nėra panaikinti įtarimai. Vis dėlto švedai nesibaimina, kad lietuviai gimtojoje šalyje pasislėps – kadangi Lietuva – Europos Sąjungos šalis, prireikus, įtariamuosius galima bus susigrąžinti į Švediją.

17 metų L.Holms buvo nužudyta birželio 7 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius