-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 14

Heroinu Airijoje prekiavęs lietuvis gynėsi pats esąs auka

Už prekybą heroinu Airijos Galvėjaus apylinkės teismas dvidešimtmetį Lietuvos pilietį Antaną Polito nuteisė aštuoniems mėnesiams nelaisvės. Kaltinamasis tvirtino, kad tokios bausmės nenusipelnė, nes pats yra tapęs prekiautojų žmonėmis grupuotės auka, skelbia „Connacht Tribune“.
Asociatyvinė nuotr./ Antrankiai
Asociatyvinė nuotr./ Antrankiai / Policijos nuotr.

A.Polito su vienuolika heroino pakelių buvo sulaikytas rugpjūčio 29 dieną 11.40 val. Galvėjuje. Pamatęs besiartinantį pareigūną lietuvis dar bandė 550 eurų vertės „turtą“ paslėpti, tačiau tai nepadėjo.

Teisme inspektorius Kevinas Gately teigė, kad vyras Airijoje iki šio nusikaltimo buvo praleidęs vos kelias dienas ir gyvenamosios vietos nebuvo deklaravęs.

Tuo tarpu kaltinamojo advokatas Brianas Gilmartinas dėstė, kad ginamasis niekaip negali sutikti su kaltinimais, nes pats jaučiasi auka.

A.Polito per advokatą bandė įrodyti, kad iš Lietuvos į Airiją jis vyko apgautas pažadų apie gerą darbą. Tačiau vos atvykusiam jam neva buvo įduotas telefonas ir heroinas ir įsakyta jį parduoti. A.Polito aiškino, kad daugybė tokių pat aukų, kaip jis nuteisiama kiekvieną savaitę, o gaujos lyderių niekas nė neieško.

Tačiau teisėja Mary Fahy  tikino, kad lietuvis pats kaltas net, jei ir buvo išnaudojamas. Ji pripažino apgailestaujanti, kad teisėsaugai nepavyksta sučiupti vadeivų, tačiau kartu pažymėjo, kad prekeiviai taip pat vykdė nusikaltimą, nors turėjo galimybes nepaklusti.

A.Piloto nubaustas kalėti aštuonis mėnesius, tačiau dar gali šį nuosprendį apskųsti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius