-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 26

Didžiąją Britaniją pakraupinusi išeivė iš Lietuvos Natalija Belova davė atvirą interviu televizijai

Pasipiktinimo bangą Didžiojoje Britanijoje sukėlusi išeivė iš Lietuvos 33 metų Natalija Belova davė interviu televizijai. Lietuvos pilietė taisyklinga anglų kalba savo mintis dėstė ITV tiesioginėje laidoje „This Morning” („Šį rytą”). Ji prisipažino, kad jau ieško darbo. Bet nenori dirbti pusvelčiui.
Išeivė iš Lietuvos Natalija Belova
Išeivė iš Lietuvos Natalija Belova / Youtube.com stopkadras

15min.lt jau rašė, kad bulvarinis britų laikraštis „The Sun” praėjusį sekmadienį išspausdino Londone gyvenančios N.Belovos interviu. Išeivė iš Lietuvos aiškino neieškanti darbo, nes būdama vieniša motina gauna tiek pašalpų, kad gali pirkti dizainerių drabužius ir atostogauti prabangiuose kurortuose. Socialinių garantijų emigrantams tema – itin jautri Didžiojoje Britanijoje. Todėl N.Belovos interviu papiktino visuomenę.

Dirbti visu krūviu neverta, nes valstybė dosniai moka įvairias pašalpas.

33 metų Lietuvos pilietė skandalingame interviu laikraščiui viešai dėkojo britams už pašalpas ir atvirai sakė, jog dirbti visu krūviu neverta, nes valstybė dosniai moka įvairias pašalpas. Tad ji gali mėgautis prabangiu gyvenimu.

Per metus Natalijai neva suteikiama apie 14,5 tūkstančių svarų siekianti parama, N.Belova sakė, jog „tiesiog ima tai, kas duodama“.

„The Sun“ skaičiavimais, lietuvė iš Jungtinės Karalystės jau išmelžė apie 50 tūkstančių svarų sterlingų (per 200 tūkst. Lt).

Besidžiaugdama, kaip pati sako, „keista“ sistema, ji gyvena prabangų gyvenimą: „Svarbu įsigyti gražių daiktų ir turėti geras atostogas.“

Nedirbs kaip šuo

Per savaitę moteris gauna 279 svarus paramos – 183 svarus (per 1 100 Lt) sudaro pašalpa būstui, 76 svarai (per 300 Lt) yra vaikui skirta išmoka, dar 20 (per 80 Lt) svarų skiriami komunaliniams mokesčiams.

Dirbdama ne visą darbo dieną emigrantė per savaitę prisiduria dar 125 svarus. Darbas prekybos įmonėje legalus, moteriai net nereikia išeiti iš namų. Kad neprarastų pašalpų, darbui ji skiria ne daugiau kaip 16 valandų per savaitę. Taigi moters pajamos siekia apie 400 svarų per savaitę. Be to, ji gauna kuponų, už kuriuos gali įsigyti pieno ir vaisių, o už „interviu dėl darbo“ net ir kišenpinigių drabužiams.

Nesirengiu dirbti kaip šuo dėl minimalaus darbo užmokesčio.

„Nesirengiu dirbti kaip šuo dėl minimalaus darbo užmokesčio“, – populiariam britų laikraščiui tvirtino Natalija.

Sukėlė tarptautinį skandalą

Po sekmadienį „The Sun“ paskelbta publikacija ankstų pirmadienio rytą buvo per 1 000 komentarų. Britai neslėpė pasipiktinimo, ragino valdžią imtis veiksmų ir ištraukti šalį iš Europos Sąjungos.

„Vyriausybė turi atkreipti dėmesį į tai, kas vyksta. Arba ištraukite mus iš ES, arba tęskite savo darbus toliau, britai darys viską, kad išvyktų iš savo šalies. Rekomenduoju visiems, kas tik gali – išvykite! Bus tik blogiau, atvyks dar tūkstančiai žmonių, kurie ir toliau „plaus“ mūsų pinigus. Arba kils pilietinis karas“, – rašo vienas komentatorius. Kitas įspėja, kad netrukus šalį užplūs prikimštais autobusais atvyksiantys rumunai ir bulgarai, tad prie tokių publikacijų teks priprasti.

Tiesa, vėliau Didžiosios Britanijos žiniasklaida išsiaiškino, kad už šį interviu N.Belovai buvo sumokėta. Kitaip tariant, ji atliko vaidmenį, kurio reikėjo „The Sun“. Natalija Belova yra modelis, aktorė ir ieško darbo. Todėl galėjo pasiryžti tokiai avantiūrai.

Pateikiame TV laidos „This Morning“ įrašą ir trumpą interviu santrauką po juo.

VIDEO: Unemployed Lithuanian Natalia Belova

N.Belova interviu TV laidai sakė atvykusi gyventi į Didžiąją Britaniją 2005 m. Ji atvyko jau turėdama darbą. Tačiau vėliau pastojo, buvo atleista. Draugas patarė kreiptis į darbo biržą.  Ten ji užpildė prašymą būsto nuomos pašalpai. Moteris teigia, po to neradusi darbo. Nes nėščios darbuotojos niekam nereikėjo. Todėl Natalija gaudavo būsto nuomos pašalpą (183 svarai per savaitę), pašalpą vaikui ir nepakankamų pajamų priemoką. O už savo nepilną darbo dieną dar gaudavo 125 svarus per savaitę. Toks finansinis modelis, moters paskaičiavimais, apsimoka labiausiai.

Savo skandalingąjį interviu Natalija Belova, pasinaudojusi netobula Didžiosios Britanijos pašalpų sistema, paaiškino taip.  Ji tik norėjo, kad žmonės, gaunantys mažas pajamas, pasinaudotų galimybe turiningai gyventi. Ir kad žinotų, jog, gaudami mažas pajamas gali gauti pašalpas. Ji leido suprasti, kad, turėdama verslo administravimo bakalaurės diplomą, nenorėtų dirbti už mažesnį nei 25 tūkst. svarų per metus atlyginimą. Nes neva daug investavo į savo išsilavinimą, moka net šešias kalbas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius