-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 17 /2013 07 18

JAV dėl sukčiavimo uždarytos lietuvių kredito unijos vadovas Aleksas Spirikaitis pergudravo FTB pareigūnus ir paspruko

JAV, Ohajo valstijoje, Klivlande, veikusios ir dėl galimo sukčiavimo uždarytos lietuvių kredito unijos „Taupa“ vadovas, lietuvių kilmės Aleksas Spirikaitis nuo pareigūnų užsibarikadavo savo namuose Liberty Road gatvėje, skelbė fox8.com. Tačiau jam pavyko pasprukti, nors agentai buvo apsupę namus.
Aleksas Spirikaitis
Aleksas Spirikaitis / FTB nuotr.

Antradienio vakarą JAV Federalinio tyrimų biuro (FTB) pareigūnai norėjo sulaikyti A.Spirikaitį ir pateikti jam įtarimus dėl kredito unijos turto iššvaistymo ir dokumentų klastojimo, tačiau atvykę iki vyro namų pamatė, kad lengvai į jo namus nepateks.

A.Spirikaitis užsibarikadavo ir nieko į namus neįsileido.

FTB nežinojo, ar vyras ginkluotas, todėl uždarė visą gatvę. Speciali FTB agentė Vicki Anderson teigė, kad namuose vyras užsibarikadavo vienas.

Lietuvis „išgaravo“ iš namų

Tačiau pareigūnai liko it musę kandę. Trečiadienį įsiveržę į namus, FTB agentai rado juos tuščius, praneša Klivlando žiniasklaida. Taigi A.Spirikaitis toliau slapstosi nuo teisėsaugos.

FTB specialioji agentė Vicki Anderson pripažino, kad pareigūnai dabar nėra tikri, jog Aleksas Spirikaitis apskritai buvo namuose.

Antradienį pareigūnai kalbėjo kitaip

Tačiau antradienio vakarą pareigūnai kalbėjo kitaip. Jie buvo tikri, kad užspeitė bėglį į kampą. „Mes tikimės, kad jis ten saugus, tačiau esame labai susirūpinę, todėl norėtume šią problemą išspręsti kuo greičiau“, – teigė FTB pareigūnė.

Agentės teigimu, su A.Spirikaičiu bandė pasikalbėti jo šeimos nariai. Jie buvo kartu su A.Spirikaičiu, kai prie jo namų atvyko pareigūnai, tačiau netrukus buvo išvaryti lauk.

1984 m. įkurta lietuvių kredito unija „Taupa“ buvo uždaryta penktadienį. Ji turėjo apie tūkstantį narių ir valdė turto už 23,6 mln. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius