Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 07 01

Jungtinėje Karalystėje namus plėšę lietuviai sulaukė bausmės

Jungtinėje Karalystėje nusikalstama grupuotė, kuri įvykdė daugiau kaip 120 įsilaužimų ir pavogė 200 tūkst. svarų vertės juvelyrikos dirbinių, nubausta iš viso 35-erių metų laisvės atėmimo bausme.
Gytis Dambaokas, Gražvydas Kasarauskas, Giedrius Batutis, Tomas Juospaitis
Gytis Dambaokas, Gražvydas Kasarauskas, Giedrius Batutis, Tomas Juospaitis / Jungtinės Karalystės policijos nuotr.

Kaip skelbia portalas mirror.co.uk, keturi lietuviai nusikaltėliai atsuktuvais sugebėdavo atidaryti duris ar langus ir įsilaužti į tuščius namus.

Jie paspruko su brangenybėmis iš namų Varvikšyre, Stafordšyre, Vorčesteršyre, Šropšyre ir Šiaurės Velse. Lietuviai pripažinti kaltais dėl bendrininkavimo apšvarinus 120 namų. Keturi nusikaltėliai iš viso bendrai sudėjus bausmes kalės 35 metus, taip pat pusmetis jų laukia Šrevsburio Karališkajame teismo kalėjime.

30-ies Gytis Dambaokas buvo nuteistas kalėti šešeriems metams ir šešiems mėnesiams. 31-erių Tomas Juospaitis sulaukė aštuonerių metų kalėjimo bausmės, jo bendrininkas 34-erių Gražvydas Kasarauskas pasiųstas į kalėjimą 11-ai metų, o metais jaunesnis Giedrius Batutis – 10-čiai metų kalėjimo.

Visi kaltinamieji anksčiau neigė jiems mestus kaltinimus dėl nusikaltimų, įvykdytų praėjusių metų spalį. Teisme paaiškėjo, kad jie įsilauždavo į namus, žinodami, kad šeimininkai atostogauja ar yra išvykę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius