Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 11 14

Malaizija uždažė lietuvio menininko Ernesto Zacharevičiaus darbą

Malaizijos Johor Bahru miesto valdžia nutarė, kad lietuvio gatvės menininko Ernesto Zacharevičiaus grafitis kenkia miesto įvaizdžiui, ir uždažė jį baltais dažais, skelbia BBC.
Malaizijos valdžiai neįtikęs Ernesto Zacharevičiaus piešinys
Malaizijos valdžiai neįtikęs Ernesto Zacharevičiaus piešinys / E.Zacharevičiaus nuotr.

Lego žmogeliukus – moterį su „Chanel“ rankine ir už kampo jos su peiliu tykantį kaukėtą vyrą – vaizduojančius prastą kriminogeninę situaciją mieste, E.Zacharevičius nupiešė praėjusią savaitę. Netrukus šalia nusikaltėlio buvo pripieštas nusikaltėlį gaudantis policininkas, o galiausiai piešinys apskritai buvo uždažytas.

Malaizijoje gyvenantis menininkas lego temą pasirinko neatsitiktinai. Būtent Johor Bahru mieste yra įsikūręs malaizietiškas legolendas.

Grafičio nuotrauka greitai pasklido socialiniame tinkle „Facebook“. Dešimtys tūkstančių žmonių ja dalijosi ir spaudė „patinka“. Daugelis komentuodami piešinį dalijosi savo patirtimi dėl nusikalstamumo Malaizijoje.

Menininkas sako, kad būtent tokios visuomenės reakcijos tikėjosi kurdamas grafitį. „Mano piešiniai  visada yra atsakas į socialinę aplinką, kurią jaučiu. Pastebėjau, kad daug žmonių šiame mieste jaučiasi nesaugūs. Visi, su kuriais teko kalbėtis, nepaisant situacijos, ragino būti atsargiam ir saugoti savo rankinę“, – BBC teigė E.Zacharevičius.

Tuo tarpu vietos valdžia piešinyje humoro neįžvelgė ir, nepraėjus nė savaitei, nusiuntė darbininkus, kad grafitį uždažytų.

„Negalime tiesiog leisti žmonėms piešti ant sienų, ką jie užsimano“, – tokį sprendimą aiškino Johor Bahru savivaldybės tarybos narys Abdulas Azizas.

Jis pabrėžė, kad nusikalstamumas mieste pastaruoju metu mažėja. Viena to priežasčių jis įvardijo padidintą gatvių apšvietimą.

Lietuvio menininko piešinys buvo uždažytas nepaisant to, kad kiti menininkai bandė jį paversti politiškai korektišku šalia nusikaltėlio pripiešę nusikaltėlį ketinantį sučiupti policininką.

Socialiniuose tinkluose plito ir kitas piešinio variantas, piešinį bandyta išsaugoti vietoj peilio į užpuoliko rankas įbrukant gėlių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius