Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 09 29

Trys lietuviai namą ramiame miestelyje Velse pavertė kanapių šiltnamiu

Trys lietuviai įtariami namą ramiame Roseto miestelyje, netoli Reksamo, Velse, pavertę kanapių šiltnamiu, atnešusiu ne mažiau nei 280 tūkst. svaro sterlingų pajamų. Name krata buvo atlikta šiemet sausį, o dabar byla pasiekė teismą, skelbia „Daily Post“.
Nelegalios kanapės
Nelegalios kanapės (Asociatyvinė nuotr.) / Kauno VPK nuotr.

Pareigūnai teisme pasakojo, kaip sausio 14 dieną atvyko prie eilinio keturių miegamųjų namo ramioje Roseto gatvelėje.

Jie turėjo duomenų, kad už užrakintų durų ir užuolaidomis apdangstytų langų vyksta keisti dalykai. Po kratos policininkai įsitikino, kad namas labai gudriai paverstas tikru kanapių šiltnamiu.

Name buvo rasti 335 kanapių augalai, iš jų, gatvėje pardavus narkotines medžiagas, buvo galima uždirbti 281 400 svaro sterlingų.

36 metų Lietuvos pilietis Vytautas Jovaiša buvo vienas iš trijų asmenų, kurie buvo name kratos metu ir buvo sulaikyti.

Jis neigia buvęs vienas iš šiltnamio prižiūrėtojų ir aiškina esą name kratos metu lankėsi tik kaip svečias.

Tačiau prokuroras Fionas Tomosas tikina, kad tai netiesa. Be to, pasak jo, kitas sulaikytasis jau prisipažino pareigūnams apie nelegalią veiklą ir bendradarbiauja bylos tyrime, o trečioji sulaikytoji – Karolina Michelevičiutė – nepasirodė teismo posėdyje nurodytu laiku.

Prokuroro surinktais duomenimis, namą pernai rugpjūtį išsinuomojo lietuvių porelė. Tačiau atvykus pareigūnams nė vieno iš nuomininkų nebuvo nė ženklo.

„Užuolaidos buvo nuleistos, ant langų rinkosi kondensatas, o durų niekas neatidarė. Kai pareigūnas pravėrė laiškams skirtas dureles, pamatė, kaip moteris lipa laiptais į antrą aukštą kažką rėkdama pareigūnui nesuprantama kalba“, – teisme pasakojo prokuroras.

Baimindamiesi, kad bus sunaikinti įkalčiai, pareigūnai į namą pateko jėga.

„Iš pažiūros įprastas namas pasirodė esąs tikras kanapių šiltnamis“, – sakė prokuroras.

Pasak jo, tai ne tas atvejis, kai ant palangės kelios kanapės auginamos savoms reikmėms. Visas namas buvo pritaikytas jų auginimui – įrengta ventiliacija, šildymas, drenažas, pakeista elektros sistema.

Pasak prokuroro, namo savininkai atversdami namą iš šiltnamio į gyvenamąjį išleido daugiau nei 9 tūkst. svaro sterlingų.

Byla bus nagrinėjama toliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius