Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 21

Vėžiu serganti lietuvė lovą Airijos ligoninėje gavo tik po skambučio į radiją

Kaulų čiulpų vėžiu serganti Airijoje gyvenanti 32 metų Aušra Matharu iš vieno miesto į kitą atvykusi gydytis buvo priversta tris naktis apsistoti viešbutyje, nes Galvėjaus ligoninė tris dienas nerado laisvos lovos pacientei. Vietos Aušrai atsirado tik tada, kai moteris pasiskundė radijui, skelbia „Irish Mirror“.
Aušra Matharu su vyru
Aušra Matharu su vyru / Asmeninio albumo (Facebook) nuotr.

Iš Korko į Galvėjų Aušra vyko procedūrų, kurios gali jos gyvenimą pailginti nuo penkerių iki septynerių metų.

Tačiau suplanuoto vizito pas medikus į Galvėjų atvykusi moteris dvi dienas turėjo praleisti viešbutyje, nes ligoninėje jai neatsirado vietos.

Jis neatsiprašė, nepasvarstė, kad aš turėčiau būti supykus. Tai buvo tik: mes neturime lovų ir nieko negalime padaryti, - pasakojo Aušra.

Prieš mėnesį Galvėjuje jai buvo atlikta kamieninių ląstelių paėmimo procedūra, o šįkart turėjo įvykti transplantacija.

Tačiau vos atvykusi į ligoninę pirmadienį moteris išgirdo, kad vietos ligoninėje jai nėra.

Neviltimi pasidalijo radijuje

Trečiadienį apie nutikimą ji nutarė papasakoti Korko radijo stočiai „Red FM“.

„Taip nebuvo žmogiškas elgesys. Jis neatsiprašė, nepasvarstė, kad aš turėčiau būti supykus. Tai buvo tik: mes neturime lovų ir nieko negalime padaryti“, – pasakojo ji.

Moteris dar bandė aiškinti, kad jos vizitas suplanuotas, kad jai turi būti atlikta procedūra ir, kad ji sulaukė skambučio su patvirtinimu, kad ji užsirašiusi.

Tačiau niekas neklausė ir Aušrai teko apsistoti viešbutyje.

„Niekas nebuvo suorganizuota. Jaučiausi kaip skaičius statistikoje, o ne žmogus. Tai labai įskaudino“, – tikino ji.

Viltis išgyventi

Susigraudinusi moteris pasakojo, kad viliasi pamatyti, kaip jos vaikai baigs mokyklą, kaip jis prieis Pirmosios Komunijos, o dabar jaučiasi kaip tiesiog iššvaisčiusi tris savo gyvenimo dienas.

„Man nuolat bloga, aš nuolat vemiu, todėl tai nėra lengva. Aš turiu tris vaikus – dvylikos, šešerių ir dviejų metų ir jie liko su mano 70 metų mama, kuri serga ir pati paeina tik su ramentais. Mokyklos direktorius mums padeda nuveždamas ir parveždamas vaikus iš mokyklos, kai aš guliu ligoninėje, todėl Galvėjuje galiu praleisti tik tris dienas“, – aiškino ji radijo eteryje.

Tik po šio skambučio į radijo stotį su Aušra susisiekė ligoninės atstovai ir pranešė, kad jis gaus lovą dar tą patį vakarą.

Vėžys Aušrai buvo diagnozuotas prieš septynis mėnesius. Spalį ji pradėjo chemoterapijos kursą. Ji labai dėkinga medikams už pastangas išsaugoti jos gyvybę.

„Transplantacija man vienas iš svarbiausių dalykų. Labai ilgai jos laukiau. Nuo jos priklauso, ar gyvensiu, ar mirsiu. Aš pozityvi asmenybė ir bandau išlaikyti tą pozityvumą“, – sakė Aušra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius