Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 04 16

Vokietijoje nužudytos lietuvės Gabrielės Žebrovskytės byla: šokiruojanti šaltakraujo žudiko tyla

Ji buvo tėvų pasididžiavimas, turėjo didelių planų ateičiai. 2013 metų rugpjūtį 20-metė Mykolo Romerio universiteto studentė Gabrielė Žebrovskytė pirmą kartą išvyko iš Lietuvos studijuoti pagal mainų programą į Manheimo universitetą. Tačiau į gimtinę jau nebegrįžo.
Vokietijoje nužudyta Gabrielė Z.
Vokietijoje nužudyta Gabrielė Žebrovskytė / Vokietijos policijos nuotr.
Temos: 1 Vokietija

Kaip skelbia portalas Morgenweb.de, balandžio 22 d. Manheimo žemės teisme prasidės Gabrielės Žebrovskytės nužudymo įtariamojo Bulgarijos piliečio 41-erių Emilio S. baudžiamosios bylos nagrinėjimas. Kaltinamajam pateikta kaltinimų ir kitais nusikaltimais.

Bylos nagrinėjimui paskirti 23 posėdžiai. Teismo nutartis bus skelbiama liepos 18 d. Jeigu bus apsieita be kelių liudininkų apklausų, nuosprendis galimas ir gegužės pabaigoje. Lietuvės tėvui, motinai ir broliui atstovaus trys advokatai, dar du gins kitas dvi Emilio S. aukas, kurias jis užpuolė Špajeryje ir Griunštate. Jeigu jis bus pripažintas kaltu, jam gresia kalėjimas iki gyvos galvos.

Pribloškiantis šaltakraujiškumas

Įtariamasis žudikas Emilis S. buvo sulaikytas už beveik 25 km nuo Manheimo Reino-Pfalco žemėje esančiame nedideliame Griunštato mieste. Jis gyveno nuomojamame būste. Emilis S. apibūdinamas kaip „stiprus, raumeningas, 1,75 m ūgio, stambus, tamsiaplaukis vyras“. Tyrėjų teigimu, vyras šokiruoja šaltakraujiškumu. Jis vedęs, turi du vaikus, šeima gyvena Bulgarijoje. Ar su ja palaiko ryšius, įtariamasis nesako.

Iš pradžių Emilis S. kalėjo kameroje Manheime, dabar jis laukdamas teismo kali Štutgarte.

Priminsime, kad lietuvės kūnas rastas krūmuose po Kurto Schumacherio tiltu, netoli tramvajų stotelės. G.Žebrovskytė buvo išprievartauta, nužudyta ir apiplėšta 2013 metų spalio 3 d. tarp 21.30 ir 22 val. Policijos duomenimis, Gabrielė spalio 3 d. apsilankė universiteto kino vakare „Movie Night“. Tyrėjai išsiaiškino, kad žudiko G.Žebrovskytė nepažinojo – atsidūrė netinkamoje vietoje netinkamu laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius