Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Libano pietuose rasti senovės romėnų kapai

Japonų archeologai pirmadienį Pietų Libane esančiame Sūro (Tyro) mieste atrado freskomis puoštą urvą su romėnų kapais, sakė kasinėjimas vadovaujantis archeologas.
Surastoji kapavietė
Surastoji kapavietė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Trijų metrų aukščio ir 12 metrų pločio urve buvo šeši romėnų šeimos kapai, agentūrai sakė Generalinės senienų valdybos archeologas Naderas Siqlawis.

„Sienas prie įėjimo dabino augalų, gyvūnų ir ryškiaspalvių paukščių freskos, o dalį grindų dengė mozaika“, – sakė N.Siqlawis.

Septyni japonų archeologai iš Naros universiteto Kultūros turtų išsaugojimo katedros šiuos kapus pirmadienio rytą aptiko rytiniame Sūro priemiestyje, uolėtame Burdž al Šemalio miestelyje.

Beiruto Vyriausybės prašymu Japonijos universitetas 2008 metais atsiuntė į Sūrą archeologų ir studentų būrį kasinėti, suderinus darbus su Libano generaline senienų valdyba.

85 km į pietus nuo Beiruto esantis Sūras, kaip ir dauguma Libano pakrantėje prie Viduržemio jūros esančių miestų, slepia daugybę relikvijų, kurios siekia finikiečių ir senovės Romos imperijos laikus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius