-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lobių ieškotojai aptiko 4 mln. litų vertės geležies amžiaus monetas

Geležies amžiaus monetos buvo rastos Džersyje (tai sala Lamanšo sąsiauryje prie Prancūzijos krantų, – red. past.), jas aptiko vietiniai lobių ieškotojai Regas Meadas ir Richardas Milesas, šio lobio ieškoję net 30 metų.
4 mln. litų vertės geležies amžiaus monetos
4 mln. litų vertės geležies amžiaus monetos / Kadras iš vaizdo įrašo

„Šias monetas radome naudodamiesi metalo detektoriumi. Išgirdę pypsėjimą pradėjome kasinėti ir netrukus mūsų kastuvai atsitrenkė į metalą. Taip radome penkias geležies amžiaus monetas“, – džiaugsmu dalijasi R.Meadas.

Manoma, kad kiekviena iš penkių monetų yra verta maždaug 200 tūkst. svarų sterlingų (kiek daugiau nei 800 tūkst. litų), todėl iš viso jų vertė siekia milijoną svarų sterlingų (kiek daugiau nei 4 mln. litų), – praneša „The Telegraph“.

Šių monetų istorija siekia dar vėlyvojo geležies amžiaus laikus (maždaug 50-uosius metus prieš Kristų), kai Julijaus Cezario armija keliavo per Prancūziją, lydėdami gentis per šią pakrantę.

„Taigi šios monetos dar mena Keltų laikus, todėl tai yra nepaprastai svarbus ir reikšmingas atradimas. Nieko panašaus nebuvo rasta jau daugiau kaip 50 metų“, – atskleidė Džersio muziejaus darbuotoja, vertindama monetų būklę.

VIDEO: Iron Age coins worth £1m found by Jersey treasure hunters

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius