-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacių propagandos ministro Josepho Goebbelso palikuonys – milijardieriai, valdantys beveik pusę BMW kompanijos

Šeši Vokietijos nacių propagandos ministro Josepho Goebbelso įvaikių vaikai valdo milijardų vertus turtus, skelbia „Bloomberg“. Turtus J.Goebbelso įvaikaičiai paveldėjo iš savo biologinio senelio Guentherio Quandto, kurio žmona Magda 1931 metais ištekėjo už J.Goebbelso.
Goebbelsų šeimos portretas: Magda ir Josephas su šešiais biologiniais vaikais, o už jų stovi Haraldas Quandtas
Goebbelsų šeimos portretas: Magda ir Josephas su šešiais biologiniais vaikais, o už jų stovi Haraldas Quandtas / Vokietijos federalinio archyvo nuotr.
Temos: 1 BMW

Kaip rašo „Bloomberg“, Magdos vaikai – Haraldas Quandtas ir Herbertas – paveldėjo ir atkūrė Guentherio verslo imperiją, kuri užsiėmė ginklų „Mauser“ ir raketų Trečiajam reichui gamyba. Jiems taip pat priklausė ir automobilių gamintoja „Daimler AG“ bei dalis „Bayerische Motoren Werke AG“ (BMW) kompanijos.

Dabar 86-erių Herberto našlei Johannai Quandt ir dviem jų vaikams – Susannai Klatten ir Stefanui Quandtui – priklauso beveik 47 proc. BMW įmonės.

Keturios Haraldo Quandto dukterys – 61-erių Katarina Geller-Herr, 60 metų Gabriele Quandt, 58-erių Anette-Angelika May-Thies ir 50-ies Colleen-Bettina Rosenblat-Mo – po motinos Inge mirties paveldėjo apie 760 milijonų JAV dolerių. Tačiau jos stengiasi išlaikyti privatumą ir vengia žiniasklaidos dėmesio. 

Anot „Bloomberg“ milijardierių sąrašo, šiuo metu keturios seserys bendrai valdo mažiausiai 6 milijardų JAV dolerių vertės turtą – t.y. kiekvienos iš jų turtas vertas bent 1,2 milijardo JAV dolerių.

J.Goebbelsas buvo vienas iš svarbiausių asmenų, padėjusių įgyvendinti nacių diktatoriaus Adolfo Hitlerio politiką – jis duodavo nurodymus žiniasklaidai, vadovavo propagandinių filmų apie nacizmą kūrimui, uždraudė žydams užsiimti kultūrine veikla.

1945 metais J.Goebbelsas kalio cianidu nunuodijo šešis savo biologinius vaikus, vėliau nušovė žmoną ir galiausiai paleido kulką  sau į galvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius