-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos archyve ieškota su Oginskiais susijusių dokumentų

Šiemet minint Mykolo Kleopo Oginskio 250-ąsias gimimo metines, Lietuvos archyvarai Rusijos archyve ieškojo su juo ir kitų kunigaikščių Oginskių gyvenimu bei veikla susijusių dokumentų.
Kunigaikštis Mykolas Kleopas Oginskis
Kunigaikštis Mykolas Kleopas Oginskis
Temos: 1 Archyvas

Birželio viduryje Rusijos valstybiniame senųjų aktų archyve Maskvoje dirbę Lietuvos vyriausiojo archyvaro tarnybos darbuotojai Ūllė Damasickienė ir Alfonsas Tamulynas aptiko daug šaltinių apie kunigaikščius Oginskius, todėl apsiribojo tik M.K.Oginskio ir jo tėvo Andriaus Ignoto Oginskio gyvenimu ir veikla, pranešė Lietuvos archyvaro tarnyba.

Ypatingas dėmesys skirtas dokumentams apie politinę šių asmenybių veiklą. Aptiktas Lenkijos ypatingojo pasiuntinio Vienoje A.I.Oginskio susirašinėjimas su Lenkijos karaliumi Stanislovu Augustu, Lenkijos užsienio reikalų ministerija ir pan. Taip pat pavyko rasti M.K.Oginskio susirašinėjimą po 1794 metų sukilimo, jo autobiografiją, jo ranka parašytų muzikos kūrinių, susirašinėjimą su žmona ir draugais.

Dokumentai parašyti prancūzų, lenkų, italų bei lotynų kalbomis.

Atrinktų dokumentų skaitmenines kopijas (384 vaizdus) numatoma gauti šių metų rugpjūčio mėnesį. Įsigytos kopijos bus saugomos Lietuvos valstybės istorijos archyve, su jais bus galima susipažinti archyvo skaitykloje.

Šie metai Lietuvoje paskelbti M.K.Oginskio metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius