-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šventosios paplūdimyje rasti siauruko bėgiai virs istoriniu paminklu

Šį sekmadienį Šventosios gyventojai ir svečiai kviečiami kartu sukurti istorinę ekspoziciją iš neseniai paplūdimyje rasto senojo siauruko bėgių ir istorinių fotografijų.
Šventojoje atkasti istorinio siauruko bėgiai, tiesti statant uostą.
Šventojoje atkasti istorinio siauruko bėgiai, tiesti statant uostą. / Organizacijos „Baltijos štormas“ nuotr.

Klaipėdietis Steponas Dabluskis, atradęs senųjų siauruko geležinkelio bėgių fragmentus Šventosios paplūdimyje, kreipėsi į vietos bendruomenę ir pateikė idėją. Jis siūlo surastus bėgių fragmentus eksponuoti su jo prosenelio Jono Baleikos albume saugotomis senomis nuotraukomis iš Šventosios.

Skulptorius Petras Baronas sukūrė stendo-skulptūros maketą, kuris patiko ir S.Dabulskiui ir asociacijos „Baltijos štormas“, padėjusios iškasti bėgius, nariams.

Nuspręsta, kad ekspozicija atspindės vieno žmogaus ryšį su Šventąja jai svarbiu istorijos raidos momentu. Būtent tuo momentu, kai buvo pradėta uosto bei miestelio statyba, kur nemažą indelį įnešė ir J.Boleika.

Visi kviečiami į talką sekmadienį, 12 val. prie „Eldijos“ kultūros centro Šventojoje. Talkos metu asociacija „Baltijos štormas“ surinkinės Petro Barono sukurtą kompoziciją iš siaurojo geležinkelio bėgių. Tai vienas iš projekto „Siauruku iš praeities į ateitį“ etapų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius