-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 04 /21:02

Atsakas Rusijos karinėms pratyboms Baltijos jūroje – Švedija siunčia savo naikintuvus į Gotlando salą

Švedijos ginkluotosios pajėgos pasiuntė papildomas oro gynybos pajėgas į Gotlanto salą, atsakydamos į Rusijos didelio masto karines pratybas Baltijos jūroje, praneša naujienų agentūra TT.
„Saab Gripen F“ naikintuvas
„Saab Gripen F“ naikintuvas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Taip mes sustipriname savo pajėgumą kontroliuoti oro erdvę, o tai yra visiškai normalu per dideles pratybas“, – sakoma Švedijos ginkluotųjų pajėgų atstovo Gorano Martenssono pareiškime.

Rusijos naujienų agentūra „Itar-Tass“ pirmadienį pranešė, kad 3 tūkst.500 Rusijos Baltijos karinio laivyno karių dalyvauja „kovinio pasirengimo“ patikrinime prie Kaliningrado krantų.

Sustipriname savo pajėgumą kontroliuoti oro erdvę, o tai yra visiškai normalu per dideles pratybas, – sakoma Švedijos ginkluotųjų pajėgų atstovo Gorano Martenssono pareiškime.

Tuomet Švedijos gynybos ekspertai pareiškė, kad šiame pranešime nėra „nieko nauja“.

Naujienų agentūrai TT Švedijos ginkluotųjų pajėgų atstovas Philipas Simonas pareiškė, kad Rusijos keliamos grėsmės Švedijai lygis liko nepakitęs. Tačiau pareigūnas nepasakė, kokios karinės pajėgos buvo išsiųstos į Gotlandą, tik paminėjo, kad išsiųstas „tam tikras skaičius „Gripen“ naikintuvų“.

Kariuomenės strategas Stefanas Ringas taip pat pareiškė, jog natūralu, kad ginkluotosios pajėgos siunčia lėktuvus į salą, kuri yra maždaug už 250 kilometrų į pietus nuo Stokholmo.

G.Martenssonas pridūrė, kad ginkluotosios pajėgos nuolat ir atidžiai stebi padėtį Ukrainoje, kur Rusijos kariuomenė sutelkė savo pajėgas aplink karines bazes pietiniame Krymo regione.

Rusijos karo laivai blokuoja Kerčės sąsiaurį

Tuo metu Rusijos kariniai laivai blokavo Ukrainos Krymo pusiasalį nuo Rusijos skiriantį Kerčės sąsiaurį, antradienį pranešė Ukrainos pasienio apsaugos tarnyba.

Pasienio apsaugos patruliai informavo, kad rusų kariai kontroliuoja siaurą kanalą iš Krymo pusės, o Rusijos pusėje buvo pastebėti šarvuoti automobiliai.

Daugiau apie tai skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius