-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltijos jūroje nuo karinio laivo su raketomis „Stinger“ treniruosis karinių oro pajėgų kariai

Balandžio 1–4 d. Baltijos jūroje nuo Lietuvos karinių jūrų pajėgų štabo ir aprūpinimo laivo „Jotvingis“ (42) denio vyksta Lietuvos karinių oro pajėgų Oro gynybos bataliono kovinio šaudymo iš raketinio oro gynybos komplekso „Stinger“ pratybos „Gintarinė strėlė 2014“.
Stinger šūvis
„Stinger" šūvis / KAM archyvo nuotr.

Pagrindinis  pratybų tikslas – patikrinti raketų „Stinger“ privalumus ir trūkumus ginant laivą nuo galimų atakų iš oro, treniruoti ir įvertinti Oro gynybos bataliono karių kovinį pasirengimą. Per pratybas taip pat bus treniruojami karinių oro pajėgų kariai veikti nuo šių metų liepos 1 dienos NATO greitojo reagavimo pajėgoms skiriamo Lietuvos karinių jūrų pajėgų laivo „Jotvingis“ įgulos artilerinės kovinės dalies sudėtyje. 

Pratybose „Gintarinė strėle 2014“ taip pat bus išbandomas Kauno technologijų universiteto gynybos technologijų instituto sukurtas raketinis taikinys.

Šaudymai į taikinius  vyks  kariniams mokymas skirtoje teritorijoje Baltijos jūroje, kuri pratybų metu bus laivams ir orlaiviams bus uždaryta.

Kovo pabaigoje Oro gynybos bataliono kariai taikytojai treniravosi Nyderlanduose su AST DOME treniruokliu. Gilindami įgūdžius bataliono raketinės sistemos „Stinger“ skyrių vadai ir taikytojai Karinių jūrų pajėgų  mokymo centre baigė bazinį jūreivio kursą, o vasarį laivo artileristo kursą.

Raketinis oro gynybos kompleksas „Stinger“ yra skirtas teritorijų ir svarbių objektų gynybai nuo antpuolių iš oro. Sistemoje naudojamos raketos, kurios priklausomai nuo modifikacijų, gali sunaikinti priešišką orlaivį ar kitą taikinį 5 km atstumu ir daugiau nei 3 km aukštyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius