-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brigados „Geležinis Vilkas“ kariai mokėsi išgyventi šaltyje

Spaudžiant beveik 20 laipsnių šaltukui, per 50 karių iš Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ štabo ir pavaldžių kuopų Rukloje (Jonavos r.) lavino savo gebėjimus išgyventi šalto oro sąlygomis ir atnaujino kariams būtinus įgūdžius „Žiemos pratybose“.
„Žiemos pratybos“ Rukloje
„Žiemos pratybos“ Rukloje / Vyr. srž. Ediko Ponomariovo nuotr.

„Mūšio metu oro nepasirinksi, todėl kiekvienas brigados „Geležinis Vilkas“ karys, nepaisant užimamų pareigų ir karinio laipsnio, privalo išlaikyti kovinę dvasią bet kokiomis oro sąlygomis, net ir pačiomis ekstremaliausiomis“, – po pratybų kalbėjo brigados „Geležinis Vilkas“ vadas pulkininkas Raimundas Vaikšnoras.

Pasak jo, tai galima pasiekti tik nuolat palaikant ar atnaujinant individualius kario įgūdžius ir treniruojantis artimomis mūšiui kovinėmis sąlygomis.

Praktiniai užsiėmimai prasidėjo slidinėjimo technikos lavinimu, vėliau – išgyvenimo įgūdžių atnaujinimo užduotys: ugnies užkūrimo būdai, laužų tipai bei paskirtis, ugnies maskuotė, energijos teikiančio maisto gavimas ir paruošimas, vandens išgavimas, filtravimas ir dezinfekavimas, išgyvenimo paketo panaudojimas, skirtingų pastogių įrengimas ir kt. Tamsiu paros metu kariai orientavosi vietovėje ir nakvojo po atviru dangumi. Savo patirtimi, kaip išgyventi atšiauriomis sąlygomis, dalijosi brigados „Geležinis Vilkas“ Žvalgybos kuopos kariai.

„Išbandymai suteikia kariams pasitikėjimo savimi ir leidžia sėkmingai atlikti visas iškeltas užduotis. Šių pratybų metu palikę komforto zoną ir veikdami atšiauriu oru mes pasitikrinome save“, – sakė plk. R. Vaišnoras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius