Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Donecko teroristai turi kompleksą „Buk“, kuriuo galėjo būti numuštas laineris

Kevirtadienio dieną Ukrainos Snežnojės rajone, netoli tos vietos, kur nukrito numuštas Malaizijos lėktuvas „Boeing 777“, kuriuo skridę 295 žmonės žuvo, buvo užfiksuota teroristų kolona. Joje buvo zenitinis raketinis kompleksas „Buk“. Ekspertai spėja, kad iš šio komplekso paleista raketa galėjo numušti lėktuvą.
Zenitinis raketinis kompleksas „Buk“
Zenitinis raketinis kompleksas „Buk“


Apie tai pranešė grupės „Informacinis pasipriešinimas vadovas Dmitrijus Tymčukas savo paskyroje „Facebook“.

Teroristai turi zenitinį raketinį kompleksą „Buk“

„Operatyviniais duomenimis, šiandien apie 13.30 Snežnojės rajone buvo užfiksuota teroristų kolona. Jos sudėtyje buvo 3 tankai, 2 šarvuoti automobiliai, krovininis automobilis su teroristais ir dar vienas krovininis automobilis, kuriame buvo sunkusis kulkosvaidis.  Taip pat – automobiliu priekaba su lafetu, ant kurio buvo vežamas zenitinis raketinis kompleksas „Buk“. Kolona važiavo link Dmitrovkos“, – pranešė jis.

Ukrainos pareigūnai tvirtina, kad lėktuvas buvo numuštas iš zenitinio raketinio komplekso „Buk“. Teroristų lyderis Igoris Strelkovas (Girkinas) ketvirtadienį gyrėsi, jog teroristai numušė lėktuvą, tačiau tikino, kad tai Ukrainos pajėgų „An-26“ krovininis lėktuvas. Ukrainos pajėgos nepranešė, jog būtų numuštas jų lėktuvas.

Apie numuštą lėktuvą pasigyręs teroristas nurodė jo kritimo vietą ir pasidalijo vaizdo įrašais, kuriuose matyti rūkstantys dūmai. Nurodyta vieta sutampa su ta, kurioje sudužo Malaizijos laineris, o minėti vaizdo įrašai yra iš šio lainerio sudužimo vietos.

Tiesa, teroristų atstovai tikina, kad neturi zenitinio raketinio komplekso „Buk“. Tačiau teroristų tinklalapyje novoross.info dar birželio 29 d. buvo pasirodęs įrašas, kad teroristai, užgrobę vieną Ukrainos ginkluotųjų pajėgų bazę, perėmė zenitinį raketinį kompleksą „Buk“. Tai esą patvirtino šaltiniai vadinamojoje Donecko liaudies respublikoje.

Zenitinis raketinis kompleksas „Buk“
Zenitinis raketinis kompleksas „Buk“

„Mes turime įrodymų, kad teroristai turi zenitinių raketinių kompleksų „Buk“. Vienas jų šiandien buvo užfiksuotas Snežnojės ir Torezo miestų rajone. Apsimelavo tarptautinio terorizmo finansuotojai. „Buk“ gali pataikyti į taikinį, esantį už 25-30 km. Nuo Torezo iki Donecko – 70 km. O iki Snežnojės – 80 km. Todėl mūsų kariai jokiu būdu negalėjo numušti keleivinio lainerio“, – pareiškė vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Geraščenko.

Teroristų versija: lėktuvą numušė Ukrainos naikintuvas

Teroristai dėl lėktuvo katastrofos kaltina Ukrainos ginkluotąsias pajėgas. Esą lėktuvą numušė Ukrainos naikintuvas

„Liudininkai teigia, kad Malaizijos lėktuvą atakavo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų naikintuvas, paleidęs raketą. Po to lėktuvas sprogo ore ir nukrito“, – teigiama vadinamosios Donecko liaudies respublikos pareiškime, praneša newsru.com.

Teroristų atstovai tikina, kad ukrainiečių naikintuvas esą buvo numuštas. „Po atakos ukrainiečių naikintuvas buvo numuštas ir nukrito Luhansko liaudies respublikos teritorijoje. Šiuo metu jo ieškoma“, – tikinama pareiškime.

Ukrainos atstovai oficialiai pareiškė, kad ketvirtadienį jos lėktuvai nekilo į orą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius