-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Igoris Strelkovas neteko teroristų karo vado pareigų?

Rusijos diversantas Igoris Strelkovas (tikroji pavardė – Girkinas) nebevadovauja Rytų Ukrainoje veikiančio teroristinio judėjimo „Donecko liaudies respublika” („DLR”) smogikams. Apie tai remdamasi žvalgybos grupės „Informacinis pasipriešinimas“ duomenimis skelbia obozrevatel.com.
Karikatūros Donecke
Karikatūros Donecke / myrzilka2.wix.com/myrzilka nuotr.

Dabar Girkinas ne karo vadas, o paprastas kulkosvaidininkas su kukosvaidžiu “Maksim”

„Dabar Girkinas ne karo vadas, o paprastas kulkosvaidininkas su kulkosvaidžiu „Maksim”", – nurodoma žvalgybinės grupės ataskaitoje.

I.Girkinui kritikos negailėjo ir naujai paskirtas „DLR” vadovas, buvęs elektrikas, Rusijos agresijos Ukrainoje metu vadovavęs smogikų grupei „Oplot” Aleksandras Zaharčenko. Buvusį „DLR” premjerą Aleksandrą Borodajų pakeitęs teroristas pareiškė, kad pats imsis reformuoti kovines grupuotes ir ateityje planuoja sukurti vieningas „DLR” karines pajėgas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Igoris Strelkovas ir Aleksandras Borodajus
AFP/„Scanpix“ nuotr./Igoris Strelkovas ir Aleksandras Borodajus

Perduodamas savo postą A.Borodajus teigė, kad grįš į Rusiją, nes jo misija Ukrainoje baigta. Jis karą Ukrainos rytuose lygino su startuoliu ir teigė, kad jo tikslas buvo „DLR” sukūrimas, o dabar atėjo laikas svarbias pareigas užimti karo vadams.

wikipedia.org nuotr./Aleksandras Zacharčenko
Wikipedia.org nuotr./Aleksandras Zaharčenko

A.Zaharčenko vadovavo grupei „Oplot”, kuri buvo Charkovo antimaidano judėjimo dalis, suformuota 2014 m. sausį. Birželį „Oplot” tapo nusikalstamos „DLR” grupuotės dalimi. A.Zaharčenkos teroristai dalyvavo kovose Donecko oro uoste.

Naujasis „DLR” vadovas žurnalistams pasakojo, kad anksčiau dirbo elektriku montuotoju. Žinoma, kad A.Zaharčenko užsėmė kontrabandos gabenimu per Ukrainos-Rusijos sieną Luhansko srityje. Jo teroristai aktyviai dalyvavo užimant administracinius pastatus Slovjanske ir Gorlovkoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius