-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV admirolas Paulas F.Zukunftas: „Rusija bando paversti Arktį karine zona“

JAV admirolas, pakrantės sargybos vadovas Paulas F.Zukunftas pareiškė, kad Rusija stengiasi paversti Arktį militarizuota uždara zona, o tai kelia pavojų ne tik JAV, bet ir kitų valstybių saugumui, rašo unian.info.
Admirolas Paulas F.Zukunftas
Admirolas Paulas F.Zukunftas / wikipedia.com nuotr.

„Pastaruoju metu man tenka dalyvauti ilgose diskusijose dėl padėties Arktyje su JAV karinio jūrų laivyno operacijų vadovu, admirolu Johnathanu Greenertu ir kitais žmonėmis“, – teigė Paulas F.Zukunftas.

„Šiuose susitikimuose aptariamos galimybės veikti multifunkciniu ledlaužiu ant modulinės platformos“, – pasakojo admirolas, pridurdamas, kad esant reikalui JAV yra pasirengusi ginti savo suverenumą ir karinius interesus Arktyje.

„Tai yra dalykai, apie kuriuos mes kalbamės. Žinote, augant dabartiniams poreikiams, ledlaužiui gali tekti ne tik laužyti ledą ir padėti paieškos operacijoms. Gali atsirasti ir daugiau reikalingų funkcijų“, – paslaptingai kalbėjo Paulas F.Zukunftas.

Rusijos užsienio reikalų ministerija praėjusią savaitę jau skelbė, kad kol kas Arktyje nėra iššūkių, kurie reikalautų karinių sprendimų, bet Rusija visada pasirengusi atsakyti į „naujus iššūkius“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius