Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kapitonas Nerijus Alekna Velse dalyvaus ceremonijoje, skirtoje NATO kariams pagerbti

Ketvirtadienį Lietuvos karininkas J.Vitkaus Inžinerijos bataliono kapitonas Nerijus Alekna dalyvaus ceremonijoje NATO vadovų susitikimo Velse metu, kurioje bus pagerbti NATO operacijoje Afganistane sužeisti ir žuvę kariai.
N.Alekna
N.Alekna / KAM Inžinerijos bataliono nuotr.

„Kariai kovoja ne tam, kad žūtų, o tam, kad pasiektų pergalę. Gyvybė, deja, neretai tampa to kaina. Niekad nepamiršime ginklo brolių, sąjungininkų, ir su derama pagarba tęsime tai, kas jiems ir jų šeimoms, jų bendruomenėms buvo svarbu ar net šventa, kaip ir mes nepamiršime ir tarptautinėse operacijose Bosnijoje ir Afganistane savo žuvusių  karių  vyr. ltn. Normundo Valterio ir srž. Arūno Jarmalavičiaus“, – prieš išvykdamas į Velsą sakė  kapitonas Nerijus Alekna. Karininkas pabrėžė, kad jam, kaip kariui, dalyvauti šioje ceremonijoje ir pagerbti operacijoje Afganistane žuvusius ar  sužeistus karius, didelė garbė ir atsakomybė.  

Kpt. N.Alekna du kartus dalyvavo NATO operacijoje Afganistane. 2012 m. rugsėjį tarnaudamas Lietuvos vadovaujamoje Goro provincijos atkūrimo grupės tryliktoje pamainoje karininkas buvo sužeistas  automobiliui  užvažiavus ant sprogstamojo užtaiso.    

N.Alekna du kartus dalyvavo NATO operacijoje Afganistane.

Rugsėjo 8 d. šarvuotas automobilis, kuriuo važiavo trys ukrainiečių kariai ir Išminavimo skyriaus vadas kapitonas N.Alekna, užvažiavo ant sprogstamojo užtaiso.

Nugriaudėjus galingam sprogimui, automobilyje kilo gaisras. Bandant atidaryti automobilio dureles iš vairuotojo pusės, jos užstrigo. Šioje kritinėje ir gyvybei pavojingoje situacijoje patirtas sukrėtimas nesutrukdė skyriaus vadui priimti drąsius ir teisingus sprendimus. Kpt. N.Alekna pademonstravo savo, kaip kario ir vado, profesionalumą bei drąsą. Jo vadovaujami skyriaus kariai pavojaus akimirką elgėsi ryžtingai ir tiksliai, ir tik kpt. N.Aleknos dėka buvo išvengta skaudesnių ir neprognozuojamų padarinių.  

NATO kariams pagerbti skirtoje ceremonijoje  kpt. N.Alekna  kartu su kitų NATO šalių kariais neš savo šalių vėliavas. Šioje tradicinėje ceremonijoje šalims atstovauja sužeidimus NATO operacijoje Afganistane patyrę kariai.

NATO vadovų susitikimas Velse vyks rugsėjo  4–5 dienomis.  Jame  dalyvaus krašto apsaugos ministras Juozas Olekas ir kariuomenės vadas generolas majoras  Jonas Vytautas Žukas.  NATO valstybių vadovų susitikimo renginiuose Lietuvai atstovausiantis karinių jūrų pajėgų laivas „Kuršis“. Rugsėjo 4–8 dienomis „Kuršis“ švartuosis Kardifo jūrų uoste. Į šį Jungtinės Karalystės uostą, demonstruodami NATO sąjungininkų stiprybę ir vienybę, taip pat atplauks laivai iš Jungtinės Karalystės, Latvijos, Nyderlandų, Norvegijos ir Prancūzijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius