Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lietuvos kariuomenės vadas regiono saugumo klausimus svarstys su Europos Sąjungos ir NATO vadovais

Gegužės 20-22 d. Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius dalyvaus Briuselyje vyksiančiuose Europos Sąjungos ir NATO karinių komitetų susitikimuose.
Arvydas Pocius
Arvydas Pocius

NATO ir šalių partnerių kariuomenių vadai susitiks su NATO generaliniu sekretoriumi Andersu Foghu Rasmussenu. Susitikimuose jie aptars NATO ateities prioritetus ir iššūkius, Ukrainos krizę ir NATO šalių vaidmenį joje.

ES karinio komiteto posėdis vyks vieną dieną. Jame bus aptarti ES strateginiai prioritetai gynybos srityje, ypatingas dėmesys bus skiriamas pajėgumų telkimo ir pasidalinimo tarp šalių narių galimybėms, ES konfliktų prevencijos vystymo perspektyvoms. ES šalių kariuomenių vadai aptars vykdomas karines ES operacijas Vakarų Balkanuose ir Afrikos regione.

Vėliau dvi dienas vyksiančiame NATO karinio komiteto posėdyje NATO ir šalių partnerių kariuomenių vadai susitiks su NATO generaliniu sekretoriumi Andersu Foghu Rasmussenu. Susitikimuose jie aptars NATO ateities prioritetus ir iššūkius, Ukrainos krizę ir NATO šalių vaidmenį joje. NATO kariuomenių vadai skirs dėmesio ir kitoms Aljanso karinėms operacijoms, vykdomoms Afganistane, Kosove, taip pat NATO antipiratinėms ir antiteroristinėms operacijoms.

AFP/„Scanpix“ nuotr./NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas
AFP/„Scanpix“ nuotr./NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas

Dviejų dienų diskusijų metu aptarti klausimai, pasiūlymai ir gairės, kurias NATO karinis komitetas pateiks Šiaurės Atlanto Tarybai. Jos naudojamos NATO užsienio reikalų ministrų susitikime, kuris vyks birželio mėnesį.

NATO užsienio reikalų ministrų susitikime, vykusiame balandžio 1 dieną, NATO pasmerkė Rusijos vykdomus veiksmus Ukrainoje ir sustabdė bet kokį tarpusavio bendradarbiavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius