-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 02 /16:54

Lietuvos krašto apsaugos ministras Šiauliuose susitiko su Jungtinės Karalystės gynybos sekretoriumi

Penktadienį krašto apsaugos ministras Juozas Olekas Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose susitiko su Jungtinės Karalystės gynybos sekretoriumi Phillipu Hammondu.
Juozas Olekas ir  Phillipas Hammondas
Juozas Olekas ir Phillipas Hammondas / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Susitikę abiejų šalių atstovai aptarė Baltijos regiono saugumo, NATO oro policijos Baltijos šalyse ir kitus  aktualius dvišalio karinio bendradarbiavimo klausimus.

Vizito Lietuvoje metu Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius taip pat aplankė NATO oro policijos misiją pradėjusią britų karališkųjų oro pajėgų pamainą.

Kolektyvinė gynyba yra esminis NATO šalių saugumo principas.

Nuo gegužės 1 d. Jungtinės Karalystės karališkųjų karinių oro pajėgų kariai su keturiais naikintuvais „Eurofighter Typhoon“ sustiprino Oro policijos misiją Baltijos šalyse iš JAV perėmusių Lenkijos karių rotaciją. 

Phillipas Hammondas po trumpo susitikimo su Lietuvos krašto apsaugos ministru, susirinkusiems žurnalistams kartojo, jog kolektyvinė gynyba yra esminis NATO šalių saugumo principas. Šio principo laikymasis bei palaikymas ir yra sekretoriaus vizito tikslas.

J.Olekas Lietuvos poziciją tarptautiniam žurnalistų būriui apibūdino kaip sudėtingą ir reikalaujančią kruopščiai apgalvotų žingsnių: „Rusija yra kaimynai. Ukraina - mūsų draugai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius