-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 09 /11:12

Rytų Ukrainoje teroristai puola karinius dalinius, šaudo gyvenamųjų namų kvartaluose

Pirmadienį ryte buvo pranešta, kad Rytų Ukrainoje esančiame Mariupolyje oro uoste vyko susirėmimai, tačiau vėliau ši informacija paneigta. Puolimas naktį vyko Artiomovsko mieste.
Prorusiškas teroristas netoli Luhansko
Prorusiškas teroristas netoli Luhansko / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Papildyta 11.12 val. Informacija apie gaisrą nepasitvirtino

Kaip pranešė unian.net, pranešimai apie tai, kad Mariupolio oro uoste po susirėmimų su teroristai kilo gaisras, nepasitvirtino. 

„Oro uostas puolamas nebuvo, gaisro faktų nei oro uoste, nei jo prieigose neužfiksuota“, – skelbia Mariupolio milicijos spaudos tarnyba. 

Papildyta 10.45 val. Puolė Artiomovske

Teroristai naktį į pirmadienį šturmavo Artiomovsko karinį dalinį, skelbia unian.net. Apie tai informavo grupės Informacinis pasipriešinimas vadovas Dmitrijus Tymčiukas. Jo teigimu, teroristai privažiavo dviem lengvaisiais automobiliais ir „Kamaz“ ir atvėrė ugnį automatiniais ginklais bei granatsvaidžiu.

Ukrainos kariškiai atsakė ugnimi ir privertė teroristus pasitraukti. 

Pranešta apie gaisrą oro uoste

Gyventojai pirmadienį anksti ryte pranešė, kad naktį po susišaudymo Mariupolyje užsidegė vietos oro uostas ir prie jo esantis karinis dalinys.

Slovjanske, Luhanske, Kramatorske situacija irgi sunkiai valdoma – Slovjanske šaudoma net į gyvenamuosius rajonus. Ukrainos kariai apsupo Slovjanską. Antiteroristinės operacijos spaudos centro atstovas Vladislavas Selezniovas teigė, kad „vyksta vienas aktyviausių Slovjansko ir antiteroristinės operacijos postų apšaudymas pastaruoju metu“. Anot jo, „teroristai isteriškai bando pralaužti Ukrainos pajėgų pozicijas“ .

Jis informavo, kad naktį į pirmadienį teroristai ir toliau chaotiškai apšaudė gyvenamuosius rajonus, po miestą važinėja krovininiai automobiliais su minosvaidžiais, iš kur ir atidengiama ugnis. Tačiau jis taip pat informavo, kad Ukrainos kariuomenė kontroliuoja situaciją aplink Slovjanską ir bent iki šiol teroristams nepavyksta prasiveržti iš miesto. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius