Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Prasidėjo kariuomenės rezervo karių mokymai

Sekmadienį Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos batalione prasidėjo parengtojo rezervo karių mokymai. Į mokymus atvyko 56 kariai iš Vilniaus ir Kauno regionų, pranešė Krašto apsaugos ministerija.
Rezervistų mokymų pradžia
Rezervistų mokymų pradžia / j.eil. Eriko Laškovo nuotr.

Mokymų tikslas – vykdant parengtojo rezervo karių kovinį rengimą, atnaujinti jų žinias bei įgūdžius, įgytus dar tarnaujant kaip privalomosios pradinės tarnybos kariais. Mokymai truks tris savaites, vasario 21 – kovo 13 dienomis. Tai antroji parengtojo rezervo karių laida.

Mokymus rezervo kariai pradės atnaujindami individualius kario įgūdžius: taktikos, orientavimosi vietovėje, ginklų valdymo, priežiūros ir šaudybos, prisimins krašto apsaugos statutus, rikiuotės ir karinių ceremonijų pagrindus. Šis mokymų etapas sutaps su parengtojo rezervo kariniais mokymais, kurie yra vykdomi mechanizuotuose pėstininkų batalionuose.

Ginkluotės pratybos bus intensyvios ir visas dėmesys sutelktas į 105 milimetrų haubicą M50 ir naudojamą amuniciją.

Tolimesnė karinių mokymų dalis skirsis dėl specifinių Artilerijos bataliono užduočių ir didesnis dėmesys bus skiriamas netiesioginės paramos ugnimi užduočių vykdymui. Atnaujinę individualius kario įgūdžius privalomus pėstininkų kariui, rezervistai tęs mokymus vykdydami individualias užduotis būtinas artilerijos kariui parengti. Taktikos pratybų metu kariai vykdys užduotis susijusias su ugnies pozicijų pabūklui išžvalgymu, parinkimu ir išdėstymu.

Ginkluotės pratybos bus intensyvios ir visas dėmesys sutelktas į 105 milimetrų haubicą M50 ir naudojamą amuniciją: saugaus elgesio taisykles, sviedinių tipus ir sprogdiklių nustatymą, nutaikymo mechanizmo aptarnavimą, pabūklo ardymą ir užtaisymą. 

j.eil. Eriko Laškovo nuotr./Rezervistų mokymų pradžia
j.eil. Eriko Laškovo nuotr./Rezervistų mokymų pradžia

Įvykdę individualių užduočių reikalavimus kariai treniruosis vykdyti kolektyvines skyriaus, o vėliau ir baterijos lygmens užduotis. Šių užduočių metu kariai atliks susitelkimo rajono išžvalgymą, užėmimą bei ugnies pozicijų keitimą, prižiūrės pabūklą ir paruoš jį šaudymui, vykdys ugnies uždavinius ir užtikrins pajėgų apsaugą. 

Šie asmenys kartu su kariniu vienetu, kuriam jie yra priskirti, treniruojasi 20-30 dienų per penkerius metus ir bus šaukiami atlikti užduotis tik ekstremalių situacijų atvejais.

Parengtojo rezervo mokymus užbaigs keturių dienų trukmės kompleksinės lauko taktikos pratybos, kurių metu bus stebima kaip parengtojo rezervo kariai atnaujino karybos žinias, bei atlieka užduotis, susijusias su koviniu šaudymu iš haubicos M50. Mokymus baigusiems rezervistams bus įteikti pažymėjimai, o geriausius įvertinimus gavusiems skyriaus kariams atminimui bus įteiktos atminimo dovanos su Artilerijos bataliono simbolika.

Laisvalaikiu kariai lankys muziejus, galės dalyvauti Ruklos įgulos koplytėlėje vykstančiose Šv. Mišiose. Pilietinio ugdymo paskaitų metu kariai susipažins su bataliono, kariuomenės istorija bei aktualijomis.

Parengtojo rezervo karių rengimas atnaujintas 2011 metais. Į šiuos karinius mokymus privalomąją pradinę karo tarnybą atlikę karo prievolininkai skiriami privaloma tvarka arba jiems pareiškus norą. Šie asmenys kartu su kariniu vienetu, kuriam jie yra priskirti, treniruojasi 20-30 dienų per penkerius metus ir bus šaukiami atlikti užduotis tik ekstremalių situacijų atvejais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius