Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pratybose „Aršus vilkas“ dalyvaujantys kariai Elektrėnų gyventojams surengė ginkluotės parodą

Jonavos ir Kaišiadorių rajono gyventojai lapkričio 18-21 dienomis turėjo galimybę išvysti reto dydžio karinės technikos kolonas, važiuojančias miestelių ir kaimų gatvėmis. Šiomis dienomis vyko Mechanizuotosios pėstininkų brigados ,,Geležinis Vilkas“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono organizuojami mokymai „Aršus vilkas".
Karinės technikos paroda Elektrėnuose
Karinės technikos paroda Elektrėnuose / Srž. Vaidoto Kavaliausko nuotr.

Kaip socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė brigada „Geležinis vilkas“, pratybose dalyvavo ir priskirti vienetai iš Karo medicinos tarnybos, Oro gynybos bataliono, Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos bataliono ir Karo policijos.

Lietuvos kariuomenė savo interneto tinklapyje taip pat pranešė, kad šių pratybų metu, minint 95-ąsias atkurtos Lietuvos kariuomenės metines, Algirdo bataliono kariai organizavo karinės technikos, ginkluotės ir ekipuotės parodą Elektrėnų miesto gyventojams.

Parodos metu gyventojams turimą techniką ir ginkluotę pristatė Algirdo bataliono mechanizuotasis pėstininkų būrys bei priskirti vienetai iš Karo medicinos tarnybos ir Oro gynybos bataliono.

Didžiausio susidomėjimo sulaukė Algirdo bataliono snaiperių grupė, demonstravusi savo turimą ginkluotę ir ekipuotę bei gebėjimą maskuotis vietovėjė naudojant maskavimosi aprangą.

Apžiūrėti karinės technikos ir palaikyti rankose tikrus ginklus atėjo ne tik gausūs vaikų būriai, bet ir jų tėveliai, ir netgi garbaus amžiaus senjorai, kurie mielai dalijosi savo karinės tarnybos prisiminimais ir išgyvenimais.

Lauko taktinėse pratybose „Aršus vilkas“ dalyvauja virš 600 karių ir daugiau nei 80 transporto priemonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius