-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos kariniame poligone sprogo tankas

Trys kariai žuvo sprogus tankui Rusijos Chabarovsko krašte, praneša dni.ru. Incidentas įvyko per karines pratybas.
Gruzijos tankas T-72
Tankas T-72 / commons.wikimedia.org/JAV jūrų pėstininkų korpuso nuotr.

Nelaimė įvyko pratybų metu, kai tanke T-72 užsiliepsnojo šaudmenys, o po akimirkos sprogo ir pats tankas. Sprogimo metu žuvo du šauktiniai ir juos prižiūrintis karininkas. Vienas iš karių sugebėjo išlipti iš degančio tanko, tačiau medikams jo išgelbėti nepavyko.

Kaip pranešė Rusijos gynybos ministerijos spaudos tarnyba, incidentas įvyko per naktines iš anksto suplanuotas pratybas poligone. Karinė prokuratūra patikslino, kad įsiplieskęs gaisras buvo pastebėti ne iš karto, tad po kelių minučių įvyko ir sprogimas.

Spėjama, kad kariai spėjo iššokti ir degančios transporto priemonės, tačiau nebespėjo pasitraukti į saugią vietą. Nes esą kitu atveju iš jų nebūtų likę nieko, kadangi tankas paprasčiausiai susprogo.

Kariškių teigimu, šio modelio tankuose nėra automatinės gaisrų gesinimo sistemos, norint ją aktyvuoti būtina paspausti mygtuką, tačiau manoma, kad kariai to paprasčiausiai nespėjo padaryti.

Pirminiais duomenimis, nelaimės priežastimi tapo darbo saugos pažeidimai, nors esą prieš pratybas visa technika buvo patikrinta, o įgulos nariai turėjo leidimus dalyvauti šaudymo pratybose. Tyrimas tęsiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius