-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teroristai 33 kartus apšaudė Ukrainos pajėgas Donbase, žuvo penki kariai

Penki Ukrainos vyriausybės pajėgų kariai žuvo, o dar aštuoni buvo sužeisti per naktį iš pirmadienio į antradienį vykusius susirėmimus su prorusiškais smogikais šalies rytuose, pranešė Ukrainos kariuomenė.
Karo nuniokotas Doneckas
Karo nuniokotas Doneckas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Per pastarąją parą penki kariai žuvo, o dar aštuoni buvo sužeisti per šaudymus ir savadarbių užtaisų sprogimus“, – sakoma Ukrainos kariuomenės atstovo Vladyslavo Selezniovo pranešime.

V.Selezniovas nurodė, kad promaskvietiški teroristai 33 kartus apšaudė vyriausybės pajėgų pozicijas, nors formaliai tebegalioja paliaubos, sustabdžiusios daugumą kautynių ties fronto liniją.

Kijevui pavaldus karo nuniokotos Luhansko srities, kurios didžiąją dalį kontroliuoja teroristai, gubernatorius sakė, kad sukilėlių paleisto minosvaidžio sviedinio sprogimas nutraukė koją vienai 43 metų moteriai.

Kijevui pavaldus karo nuniokotos Luhansko srities, kurios didžiąją dalį kontroliuoja teroristai, gubernatorius sakė, kad sukilėlių paleisto minosvaidžio sviedinio sprogimas nutraukė koją vienai 43 metų moteriai.

Jau septynis mėnesius vykstančio karo aukų skaičius perkopė 4,1 tūkst., o dar beveik 10 tūkst. žmonių buvo sužeisti, rodo Jungtinių Tautų (JT) statistika.

Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas Walteris Steinmeieris antradienį aplankys Kijevą ir Maskvą, siekdamas atgaivinti žlungantį taikos planą, turintį nutraukti ginkluotus veiksmus.

Europos Sąjunga (ES) pirmadienį nutarė įtraukti daugiau Kremliaus remiamų Ukrainos smogikų į asmenų, kuriems taikomos Bendrijos sankcijos, sąrašą. Bet Briuselyje susitikę ES užsienio reikalų ministrai nepaskelbė naujų sankcijų Maskvai, sakydami, kad dar yra vilties atnaujinti dialogą su Rusija, kuris leistų užbaigti didžiausią priešpriešą nuo Šaltojo karo laikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius