-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeši Kanados naikintuvai išskrido į Rumuniją dalyvauti NATO patruliavime rytų Europos oro erdvėje

Šeši Kanados naikintuvai CF-18 antradienį išskrido į Rumunija dalyvauti NATO patruliavimo misijoje rytų Europos oro erdvėje, kai dėl Ukrainos stiprėja įtampa santykiuose su Rusija.
CF-18 Hornet
CF-18 Hornet / Cpl Pierre Habib/Kanados oro pajėgos nuotr.

Šie daugiatiksliai lėktuvai pakilo iš savo bazės Bagotvilyje, Kvebeke, apie 9 val. vietos (16 val. Lietuvos) laiku, stebint Kanados gynybos ministrui Robui Nicholsonui.

Pasak jo, Kanados naikintuvai Rumunijoje dalyvaus „mokymų veikloje, palaikant (NATO) užtikrinimo priemones“ centrinėje ir rytų Europoje. Anot kito pareigūno, taip norima parodyti „sąjungininkų galią Rusijos agresijos akivaizdoje“.

Prancūzijos, Didžiosios Britanijos ir Lenkijos naikintuvai jau kontroliuoja Lenkijos, Lietuvos, Latvijos ir Estijos oro erdvę, taip pat laukiama keturių Danijos karo lėktuvų Baltijos regione.

NATO šį mėnesį yra pareiškus, kad Ukrainos ir Rusijos santykių  krizei stiprėjant, stiprinama gynyba rytų Europoje. Baltijos ir Viduržemio jūrose jau dislokuoti Aljanso karo laivai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius