Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šiaurės Korėja išbandė sparnuotąją raketą, kuri primena Rusijos sukurtą ginklą

Šiaurės Korėjos žiniasklaida paviešino vaizdus, kuriuose užfiksuota nauja sparnuotoji raketa, kuri gali skandinti laivus. Britų naujienų agentūra „Reuters“ teigia, kad tai rodo, jog slaptoji valstybė bando didinti savo karo laivyno galią. Tačiau daugiausiai klausimų kelia tai, kad raketa labai primena vieną Rusijos ginklų.
Rusijos raketa KH-35
Rusijos raketa KH-35 / wikipedia.org nuotr.

Vaizdai buvo išspausdinti ir viename oficicialiame režimo laikraštyje. Nuotraukoje užfiksuota, kaip Šiaurės Korėjos vadas Kim Jong Unas stebi raketą, paleistą iš nedidelio karinio laivo.  

Vietos žiniasklaida naująjį ginklą vadina „pažangiausia kovos laivų raketa“. Neva Šiaurės Korėjos mokslininkai teigia, kad išradimas smarkiai pakeis karo laivyną ir teritorinių vandenų gynybą.

Tačiau Vakarų ginklų ekspertai sako, kad „naujoji Šiaurės Korėjos raketa“ labai primena rusų sukurtą ginklą KH-35.

„Ji atrodo lygiai taip pat, kaip KH-35”, - sakė Kalifornijos Monterey instituto tarptautinių studijų mokslininkas Jeffery Lewisas. Jis vaizdelį apibūdino kaip bandymą parodyti keletą dantų, kurie dygsta Šiaurės Korėjos kariniame laivyne.

Tai, kad raketa labai primena Rusijos kūrinį, gali sukelti naujų problemų Vakarams. 

„Pagrindinis klausimas yra, kokiomis aplinkybėmis Rusija padeda Šiaurės Korėjai vykdyti karinių sistemų plėtrą“, - sakė J.Lewisas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius