Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ukraina JAV įvardijo 5 Rusijos generolus, kurie vadovauja karui Donbase

Ukrainos žvalgybos pareigūnai pateikė JAV prezidento Baracko Obamos administracijai pavardes Rusijos generolų, vadovaujančių kariniams veiksmams Rytų Ukrainoje, skelbia bloomberg.com.
Apie hibridinį karą Rusijos generolai ir V.Putino aplinka prabilo dar 2013 metais.
Apie hibridinį karą Rusijos generolai ir V.Putino aplinka prabilo dar 2013 metais. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ukrainos žvalgybos tarnybos birželio 16 dieną Vašingtonui persiųstame dokumente pateikiamos pavardės bei įrodymai, kurie paneigia oficialią Kremliaus versiją apie Rusijos karių nedalyvavimą Ukrainos kare.

Šiame sąraše – generolo majoro Olego Cekovo, vadovaujančio dviems Luhansko separatistų brigadoms, pavardė. Taip pat jame generolas majoras Valerijus Solodčukas, vadovaujantis Novorosijos brigadai Donecke.

Rusijos karinių pajėgų operacijoms Luhanske vadovauja generolas majoras Sergejus Kuzovlevas, o Rusijos kariams Donecke vadovauja Aleksejus Zavizionas.

Kitas Rusijos armijos generolas majoras Romanas Šadrinas įvardinamas kaip separatistinės Luhansko liaudies respublikos gynybos ministras. Šiai respublikai kariniais klausimais patarinėje ir buvęs Pietų Osetijos šešėlinis gynybos ministras, pulkininkas Anatolijus Barankevičius.

Su šia trisdešimties puslapių ataskaita ir kitais įrodymais supažindintas JAV Kongresas ir Baltieji Rūmai. Ukrainos teigimu, jos teritorijoje šiuo metu veikia 9000 Rusijos karių, kurie suskirstyti į 15 taktinių grupių.

Su šia trisdešimties puslapių ataskaita ir kitais įrodymais supažindintas JAV Kongresas ir Baltieji Rūmai. Ukrainos teigimu, jos teritorijoje šiuo metu veikia 9000 karių, kurie suskirstyti į 15 taktinių grupių.

Su šia trisdešimties puslapių ataskaita ir kitais įrodymais supažindintas JAV Kongresas ir Baltieji Rūmai. Ukrainos teigimu, jos teritorijoje šiuo metu veikia 9000 Rusijos karių, kurie suskirstyti į 15 taktinių grupių.

„Matome daug sienos pažeidimų, jie vis dar pažeidinėja Ukrainos suverenumą“, – sakė JAV senatorius Benas Cardinas. „Aš vis dar manau, kad privalome tiekti Ukrainai ginklus, kurie padėtų jai apginti teritorinį vientisumą“, – pridūrė jis.

Senato ginkluotųjų pajėgų komiteto vadovas, vienas respublikonų partijos lyderių Johnas McCainas praėjusį mėnesį lankėsi Ukrainoje ir susitiko su šalies politikais, karinininkais ir žvalgybos pareigūnais. Jo teigimu, Ukraina negali pasipriešinti Rusijos karinėms pajėgoms, turinčioms didesnes technines galimybes.

„Jie kaunasi su dvidešimtojo amžiaus ginkluote prieš dvidešimt pirmojo amžiaus Rusijos ginklus“, – situaciją apibūdino J.McCainas. „Jie maldauja, kad padėtume jiems apsiginti. Jie jau įrodė, kad gali kautis, bet dabar tiesiog neturi tam ginklų“, – aiškino senatorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius