-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 23 /14:37

Ukrainos saugumo vadovas perspėja, kad V.Putinas atakuoti gali bet kurią akimirką, NATO mato pavojų ir Padniestrei

Rusijos prezidento Vladimiro Putino pajėgos yra pasirengusios bet kuriuo metu atakuoti Ukrainą, sekmadienį perspėjo Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos vadovas Andrijus Parubijus.
Rusų kariai Kryme
Rusų kariai Kryme / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Putino tikslas yra ne Krymas, o visa Ukraina ... Jo pajėgos, sutelktos prie sienos, yra pasirengusios atakuoti bet kuriuo metu“, – sakė jis tūkstančiams Kijevo centre susirinkusių demonstrantų.

„Okupantas gali bet kurią dieną kirsti sieną. Putinas liguistai įsivaizduoja, kad Ukraina turi būti Rusijos dalis“, – pažymėjo jis.

NATO pajėgų Europoje vadas sekmadienį sakė, kad Rusija turi dideles pajėgas prie rytinių Ukrainos sienų ir kad jis nerimauja dėl galimos grėsmės Moldovos separatistiniam Padniestrės regionui

NATO perspėja: Rusija kelia pavojų ir Ukrainai, ir Padniestrei

NATO pajėgų Europoje vadas sekmadienį sakė, kad Rusija turi dideles pajėgas prie rytinių Ukrainos sienų ir kad jis nerimauja dėl galimos grėsmės Moldovos separatistiniam Padniestrės regionui.

„(Rusijos) pajėgos, kurios dabar yra prie Ukrainos sienų į rytus (nuo jos), yra labai, labai nemažos ir labai, labai pasirengusios“, – sakė JAV oro pajėgų generolas Philipas Breedlove'as, kuris kalbėjo per renginį, organizuotą amerikiečių strateginių tyrimų centro „German Marshall Fund“.

Jis sakė, kad NATO labai susirūpinęs dėl grėsmės Padniestrei. „Prie rytinių Ukrainos sienų yra ... absoliučiai pakankamos (Rusijos) pajėgos judėjimui į Padniestrę, jei būtų priimtas sprendimas tai daryti, ir tai kelia didelį susirūpinimą“, – pažymėjo jis.

„Rusija veikia daug labiau kaip priešininkė nei partnerė“, – sakė jis.

BFL/ARŪNAS TAMOŠIŪNAS/NATO
BFL/ARŪNAS TAMOŠIŪNAS/NATO

Rusija neigia telkianti pajėgas prie Ukrainos sienos

Rusijos gynybos ministro pavaduotojas Anatolijus Antonovas sekmadienį neigė, kad Maskva telkia pajėgas prie Ukrainos sienos, ir sakė, kad ji laikosi tarptautinių susitarimų.

„Rusijos gynybos ministerija laikosi visų tarptautinių susitarimų dėl karių skaičiaus regionuose prie Ukrainos sienų apribojimų“, – sakė A.Antonovas, kurį citavo naujienų agentūra „Interfax“.

„Rusijos ginkluotosios pajėgos nevykdo jokios neskelbtos veiklos, kuri galėtų kelti pavojų kaimyninėms valstybėms“, – pridūrė A.Antonovas

„Rusijos ginkluotosios pajėgos nevykdo jokios neskelbtos veiklos, kuri galėtų kelti pavojų kaimyninėms valstybėms“, – pridūrė A.Antonovas.

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu Rusijos pajėgų veiksmus prie Ukrainos sienos aptarė su JAV ir ukrainiečių kolegomis Chucku Hageliu ir Ihoriu Teniuchu, sakė A.Antonovas.

„Sergejus Šoigu absoliučiai aiškiai ir nedviprasmiškai informavo visus tuos, su kuriais kalbėjosi, apie realią padėtį prie Rusijos ir Ukrainos sienos, ir jokių ketinimų koncentruoti ten pajėgas nebuvimą“, – sakė jis.

„Šoigu paragino JAV gynybos sekretorių objektyviai įvertinti Rusijos ginkluotųjų pajėgų karinio pasirengimo būklę regionuose prie Ukrainos sienų ir neišpūsti situacijos“, – sakė A.Antonovas.

Pasak jo, septynios tarptautinių inspektorių grupės per pastarąjį mėnesį apsilankė regionuose prie Ukrainos sienos. „Mes neturime ten ką slėpti“, – pridūrė A.Antonovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius