-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiro Putino raketos Irano karves pavertė teroristėmis

Artimuosiuose Rytuose kyla nauja grėsmė, su kuria pasiryžo kovoti Rusijos armija. Atrodo, kad Irano karvės susidėjo su teroristinėmis organizacijos. Rusijos prezidentas Valdimiras Putinas imasi visų būtinų priemonių, kad sumažintų galvijų keliamą grėsmę. Taip iš Kremliaus veiksmų Sirijoje šaiposi portalas „Yahoo Finance“.
Vladimiras Putinas stebi raketos paleidimą Arktyje
Vladimiras Putinas stebi raketos paleidimą Arktyje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip kitaip, jei ne milžiniška karvių keliama grėsme, paaiškinti pastarųjų dienų įvykius? Sarkastiškai klausia „Yahoo Finance“.

Trečiadienį Rusijos prezidentas V.Putinas ir jo gynybos ministras Sergejus Šoigu per nacionalinę televiziją pareiškė, kad visos 26 iš Kaspijos jūros paleistos raketos pasiekė taikinius. 

Ministras netgi teigė, kad kiekviena iš raketų nukrito 3 metrų tikslumu nuo suplanuotų taikinių, todėl buvo išvengta civilių aukų, nekliuvo net į pastatus.

„Tai, kad mes galime paleisti raketas iš Kaspijos jūros ir tiksliai atakuoti taikinius už 1500 km, rodo, gerą mūsų gynybos pramonės būklę ir darbuotojų įgūdžius“, – sakė V.Putinas.

Tačiau „Yahoo Finance“ atskleidė, kad dalis Rusijos raketų nukrito ne tik nepataikė į taikinius, bet ir nukrito visai ne į Siriją, o į Iraną. 

JAV žvalgybos pareigūnai, kuriuos cituoja portalas, spėja, kad daugiau nei keturios raketos buvo brokuotos ir įsirėžė į Irano Takab miestelį, kuris yra skrydžio trajektorijoje. 

Galingas sprogimas kaimo vietovę sukrėtė trečiadienį, apie 6 val. ryte. Viena raketa nukrito visai šalia gyvenamųjų namų rajono, tačiau niekas nenukentėjo.

Galingas sprogimas kaimo vietovę sukrėtė trečiadienį, apie 6 val. ryte. Viena raketa nukrito visai šalia gyvenamųjų namų rajono, tačiau niekas nenukentėjo. Kita įsirėžė į gyvulių bandą ir užmušė kelias karves.

Iranas tokią informaciją griežtai neigia ir vadina tai „Vakarų propaganda“ ir „dideliu melu“.

„Nesvarbu, kaip nemalonu ir netikėtai tai yra mūsų kolegoms Pentagone ir Lenglyje (CŽV būstinė, – 15min.lt. past.), tačiau faktas lieka faktu – Sirijoje mes mūsų raketos pasiekė didelio tikslumo, atakuodamos „Islamo valstybės“ infrastruktūrą“, – sakė Rusijos gynybos ministerijos atstovas generolas Igoris Konašenkovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius