Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 10 03

Apdovanoti geriausi Kauno mokytojai

Artėjančios Tarptautinės mokytojo dienos proga Kauno miesto rotušėje apdovanoti Metų mokytojai. Tradiciškai šis apdovanojimas įteiktas penkiems per pastaruosius metus profesinėje srityje pasižymėjusiems mokytojams.
Tarptautinės mokytojo dienos proga Kauno miesto rotušėje apdovanoti Metų mokytojai
Tarptautinės mokytojo dienos proga Kauno miesto rotušėje apdovanoti Metų mokytojai

„Dėkoju jums už meilę ir dėmesį, kurį skiriate mūsų atžaloms. Didžiąją laiko dalį vaikai praleidžia su jumis, todėl suprantama, kad jūsų įtaka jų brandai yra labai didelė. Linkiu jums kuo didžiausios sėkmės ir ištikimybės savo profesijai“, - mokytojus sveikino Kauno meras A. Kupčinskas.

„Mokytojas atsineša gerąją patirtį ir perduoda ją mokiniams. Jūsų noras dovanoti save mokiniams yra gerai matomas ir tampa žinia. Jūs esate dovana visuomenei. Dėkoju, kad esate mokytojai iš didžiosios raidės“, -mokytojus sveikino ir vyskupas Kęstutis Kevalas.

Mokytojas atsineša gerąją patirtį ir perduoda ją mokiniams

Penkioms mokytojoms už pasiaukojamą, kūrybingą darbą, projektinę veiklą ir kitus nuopelnus buvo įteikti Metų mokytojo apdovanojimai. Meras apdovanojo Idaliją Braškytę, Kauno Kazio Griniaus progimnazijos choreografijos mokytoją ekspertę, už lietuviško šokio kultūros ir tautinio identiteto ugdymo savitumo puoselėjimą, profesionalumą, autentiškos patirties sklaidą, iniciatyvumą, atsakingumą, aktyvią metodinę, kūrybišką, inovatyvią projektinę veiklą, atstovavimą miestui šalyje ir užsienyje.

Metų mokytojo apdovanojimas taip pat atiteko Kristinai Geišienei, Kauno lopšelio-darželio „Rasytė“ ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogei už aktyvią, kūrybišką metodinę ir projektinę veiklą, stiprinant ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo vaikų sveikatą mieste ir šalyje.

Taip pat apdovanota Laima Girdauskienė, Kauno „Saulės“ gimnazijos geografijos ir ekonomikos mokytoja ekspertė, už nuolatinę ir veiksmingą sąveiką su mokiniais, aktyvų mokinių dalyvavimą projektuose, mokinių laimėjimus ir jų augimą, atstovavimą miestui šalyje ir užsienyje. 

Apdovanojimą meras įteikė ir Vilijai Vilkienei, Kauno „Varpo“ gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojai ekspertei, už aktyvų ir kūrybišką darbą mieste ir šalyje diegiant dalykines ir metodines naujoves, nuolatinę ir veiksmingą sąveiką su mokiniais, aktyvų mokytojo ir mokinio dalyvavimą projektuose, aktyvų dalyvavimą visuomeninėje veikloje, atstovaujant miestui.

Penktasis apdovanojimas atiteko Jolantai Žygienei, Kauno Panemunės pradinės mokyklos pradinių klasių anglų kalbos mokytojai metodininkei, už kūrybišką dalykinių ir metodinių naujovių įdiegimą, metodinę ir projektinę veiklą, nuoširdų ir inovatyvų darbą vykdant ankstyvojo užsienio kalbų mokymo sklaidą. 

Gražiausius, nuoširdžiausius žodžius mokytojams skyrė, mero pavaduotojas Kazimieras Nausėda, miesto tarybos Švietimo ir sporto komiteto pirmininkas Valys Venslovas. Aktorė Virginija Kochanskytė skaitė eiles, mokytojams koncertavo J. Gruodžio konservatorijos ir J. Naujalio muzikos mokyklos studentai bei mokiniai.

Šventinio renginio metu iš viso buvo apdovanoti 65 Kauno mokytojai. Apdovanotųjų vardu kalbėjo „Vyturio“ katalikiškos vidurinės mokyklos direktorė Aleksandra Bancevičienė. Ji padėkojo miesto merui A. Kupčinskui, tarybos nariams, Švietimo ir ugdymo skyriaus vadovams bei specialistams.

„Dėkoju už demokratišką požiūrį į švietimą, už dėmesį mokytojams. Nė vienas miestas tuo negali prilygti Kaunui“, - sakė A. Bancevičienė, pažadėjusi vyskupo K. Kevalo žodžais tariant „būti dovana visuomenei“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius