-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 31

Daiktų žymėjimo akcija Kaune – tik su pirkinio kvitu

Penktadienį Panemunės paplūdimyje Kaune surengta dviračių žymėjimo akcija. Į policijos pareigūnų ir panemunės bendruomenės organizuotą dviračių žymėjimo akciją miestiečiai buvo kviečiami per socialinius tinklus ir vietos bendruomenes. 14 valandą prasidėjusiame renginyje nusidriekė norinčių pasižymėti dviračius miestiečių eilė.

Kaip sakė akcijos organizatoriai, tokiais renginiais siekiama populiarinti daiktų žymėjimą, saugoti lengvai vagiamus daiktus – mobiliuosius telefonus, dviračius.

Žymėti daiktus galima ne tik akcijų metu. Daiktus pareigūnai pažymės ir užregistruos bet kuriame policijos komisariate, nuovadoje ar pas apylinkės inspektorius. 

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Dviračių žymėjimas Kaune
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Dviračių žymėjimas Kaune

„Daiktų žymėjimo akciją galime suorganizuoti ir gyventojų kieme, jeigu tai yra reikalinga ir susiburia tai norinčių padaryti žmonių grupė. Bet kuris pažymėtas daiktas, užklijavus lipduką, veikia ir kaip prevencinė priemonė“, – sakė Kauno bendruomenės pareigūnė Rasa Zinkevičienė.

Visiems pažymėtiems daiktams suteikiamas identifikacinis numeris, kuris yra įtraukiamas į specialų policijos registrą, todėl radus pavogtą daiktą nesunku nustatyti jo savininką, net jeigu jis gyvena kitame mieste.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Dviračių žymėjimas Kaune
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Dviračių žymėjimas Kaune

Tokių renginių metu būna pažymėta nuo 50 iki 150 vertingų daiktų. Paskutinės akcijos metu, kuri vyko miesto centre, buvo pažymėta daugiau kaip 100 dviračių, sakė pareigūnė.

„Žmonės iš tikrųjų kreipiasi, žino, kad galima pasižymėti daiktus. Svarbiausiai yra turėti daikto įsigijimo ir asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus“, – pažymėjo R.Zinkevičienė.

Daugiausiai yra pažymėta mobilaus ryšio telefonų, fotoaparatų bei dviračių. Rečiau pasitaiko buitinės technikos.

Dviračiams ant rėmo graviruojamas unikalus numeris, bei priklijuojamas lipdukas perspėjantis apie tai, kad daiktas yra registruotas policijoje. Mažesni daiktai žymimi specialiu pieštuku mažai pastebimoje vietoje. Užrašas išryškėja tik apšvietus infraraudonaisiais spinduliais.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Dviračių žymėjimas Kaune
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Dviračių žymėjimas Kaune

„Jeigu dviratis tikrai senas ir neturi dokumentų, tokį žymime, bet naujesnius be dokumentų įsigijimo žymėti neturime galimybės. Net perkant turguje galima prašyti kvito, kuris bus išrašytas ir tada bus galima pažymėti“, – paklausta apie senus dviračius sakė bendruomenės pareigūnė.

Vasara – dviračių sezono metas. Gatvėse pagausėjus dviratininkų – padaugėja ir dviračių vagysčių skaičius. Kviečiame Jus pasirūpinti šių transporto priemonių apsauga. Veiksminga ir nieko nekainuojanti dviračių apsaugos nuo vagių priemonė – jų žymėjimas policijoje.

Dažniausiai dviračiai vagiami palikus juos prie parduotuvių, laiptinėse, kiemuose ar sandėliukuose. Pasitaiko atvejų, kai įsibrovus į sandėliuką ar kitas patalpas, pavagiami visi šeimos dviračiai. Užraktai vagišius retai kada atbaido. Vagis ypač vilioja neapšviestose vietose, atokiau nuo vaizdo stebėjimo kamerų palikti ar prie nestabilių objektų pritvirtinti dviračiai.

Policijoje pažymėti dviračiai vagiami rečiau, kadangi juos parduoti gana sudėtinga. Be to, policijos pareigūnams atradus vogtą žymėtą dviratį paprasta identifikuoti jo savininką, tad didesnė tikimybė jį praradus susigrąžinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius