Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 27

Kauniečiai nerimauja dėl Laisvės alėjoje džiūvančių liepų

Kauniečius neramina Laisvės alėjoje džiūvančios liepos. Rekonstruojamoje alėjos dalyje dalis medžių numetė beveik visus lapus. Žmonės sunerimo, kad laisvės alėjos simboliu tapę medžiai sunyks ir bus visai išpjauti.
Kauniečius neramina Laisvės alėjoje džiūstančios liepos. Rekonstruojamoje alėjos dalyje dalis medžių numetė beveik visus lapus. Žmonės sunerimo, kad laisvės alėjos simboliu tapę medžiai sunyks ir bus visai išpjauti. 2015 m.
Laisvės alėjos rekonstrukcija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Į 15min.lt redakciją kreipėsi sunerimę Laisvės alėjoje įsikūrusių įstaigų darbuotojai. Šalia renovuojamos centrinės gatvės atkarpos dirbantys žmonės jau kurį laiką stebi, kaip keičiasi čia augančių liepų lapai. 

„Per langus matau kaip krenta lapai ir džiūva medžiai. Kaimynai taip pat tai pastebėjo. Likusios liepos nerenovuojamoje dalyje gyvybingos ir žalios. Jau ir taip dalį medžių iškirto“, – redakcijai skundėsi daugiau kaip 20 metų Laisvės alėjoje dirbanti Nijolė.

Pavasarį prasidėjusios rekonstrukcijos projekte numatyta, kad pirmojo etapo metu bus nupjautos 22 liepos, kurios yra pažeistos. Likusieji medžiai bus apjuosti lentomis, kad dirbanti statybinė technika jų nepažeistų.

„Atliekant darbus buvo atidengtos medžių šaknys. Iškviesti aplinkosaugininkai, kurie vertino situaciją. Jie rekomendavo šaknis užkasti, tai ir buvo padaryta. Šie veiksmai buvo atlikti maždaug prieš mėnesį“, – situaciją komentavo miesto tvarkymo skyriaus viršininkas Aloyzas Pakalniškis.

Pasak A.Pakalniškio artimiausiu metu aplinkos apsaugos skyriaus specialistai bus ir vėl kviečiami į statybų aikštelę, kad įvertintų medžių būklę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius