Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 16

Kauniečiui parūpo, kas sekmadienį savinasi miesto turtą

AB „Kauno energija“ Kauno Savanorių pr. šiu metu įgyvendina centralizuoto šilumos tiekimo (CŠT) modernizavimo projektą, tad šioje gatvėje pluša darbininkai. Kauniečiui Andriui užkliuvo tai, jog dirbama ir sekmadieniais. Vyras užfiksavo, kaip šventą dieną plytelės kraunamos į autobusiuką ir kažkur išvežamos. Galbūt tai miesto turto vagystė vidury baltos dienos?
Kauniečio užfiksuota tariama plytelių vagystė
Kauniečio užfiksuota tariama plytelių vagystė / Skaitytojo Andriaus nuotr.

„Grįžau namo sekmadienį apie 19.10 val. Gyvenu Savanorių pr. 172-jame name. Pastebėjau, jog stovi baltas autobusiukas, o šalia – apsaugos darbuotojas. Trys žmonės į tą autobusiuką krovė gatvės plyteles. Darbai vykdomi sekmadienį? Suabejojau. Labiau tikėtina, kad apsauginis pardavinėja miesto turtą“, – kaltinimus metė nuotraukas redakcijai atsiuntęs kaunietis.

AB „Kauno energija“ Gamybos departamento direktorius Vaidas Šleivys padėkojo Andriui už parodytą pilietiškumą, taip prisidedant prie Kauno tvarkymosi, ir pabrėžė, jog šiuo atveju jokio kriminalo nenustatyta. Viskas buvo daroma su rangovo žinia.

Jis paaiškino, kad „Kauno energija“ Sanvanorių pr. įgyvendina CŠT modernizavimo projektą. Darbus vykdo konkursą laimėjusi bendrovė AB „Požeminiai darbai“, o statybvietę saugo UAB „Likurgas“, kurią samdo rangovas.

„Kaip buvome informuoti rangovo, šis plytelių gabenimo faktas jam buvo žinomas. Bendrovė „Požeminiai darbai“ yra atsakinga už plytelių utilizavimą. Kriminalo nėra, nes jos buvo gabenamos į įmonės teritorijoje įrengtą papildomą pagalbinę statybų aikštelę, kurioje buvo ruošiamasi priimti rugpjūčio 15 d. atvežamus naujus, šiuolaikiškus, iš anksto izoliuotus vamzdžius. Tikriausiai dėl to šis įvykis ir vyko sekmadienį apie 19.00 val.“, – paaiškino V.Šleivys.

Pasak jo, „Kauno energija“, vadovaudamasi Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus išduotomis sąlygomis, yra įsipareigojusi atstatyti gerbūvį visu pločiu, nenaudojant senų, susidėvėjusių ir jau atitarnavusių plytelių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius